• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Çadırkent sakinlerine kumanya yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Midyat Akçakaya Mahallesi Geçici Konaklama Tesisi'ndeki çadır kentte yaşayan Suriyelilere, Midyatlı hayırsever vatandaşların katkısı ile kamp yönetimi tarafından Ramazan kumanyası dağıtıldı.

Düzenlenen kampanya ile hayırsever vatandaşların katkısıyla kampta kalan Suriyelilere Ramazan Kumanyası temin edildiğini belirten Kamp yetkilisi Orhan Şaşmaz,  “Geçici Konaklama Tesisi'ndeki çadır kentte yaşayan 2 bin 950 Suriyeli misafirimize, Ramazan kumanyası dağıtımı yapıyoruz. Kumanyalar Midyatlı hayırsever vatandaşların katkılarıyla dağıtılıyor. Kamp yetkilileri olarak maddi durumu iyi olan insanlarla birlikte herkesin gücü nispetinde 30 TL'lik ramazan kumanyası hazırladık. Hazırladığımız bu kumanyalar, her çadırda bulunan ailelere dağıtımını organize ediyoruz. Çadır kentimizde faal olarak 650 çadır bulunuyor ve her çadıra birer kumanya dağıtıyoruz. Çadır yönetiminin organizesi ve Midyatlı hayırsever vatandaşların katkılarıyla böyle bir organizasyon tertipledik. Bu yardımlarda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.” dedi.

Toplanan gıda maddeleri, çadır kentteki bir depoda istiflenip paketlenmelerinin ardından, kamyonetlerle çadır kentte bulunan Suriyeli mahalle muhtarlarının eşliğinde çadırlara gidilerek dağıtımı sağlandı. Sahura kadar devam eden dağıtım organizasyonunda Suriyeli mülteciler yapılan yardımlardan dolayı mutluluklarını ifade ederek kam yetkililerine ve Türkiye halkına teşekkürlerini ilettiler.

Kumanya dağıtım işlemine Geçici Konaklama Tesisi Çadır Kent Komisyon Başkanı Mehmet İsa Kurnaz, Çadır Kent yetkilisi Orhan Şaşmaz ile Suriyeli muhtarlar katıldı. (Adnan Oğuz -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir