• DOLAR 32.462
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2440.948
  • ...
Mahallelinin baz istasyonu isyanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – Mardin merkez Artuklu ilçesine bağlı Ensar Mahallesi’nde 30 dönümlük hazine arazisi içinde baz istasyonun kurulması halkın tepsine yol açtı.

Baz istasyonunun özellikle çocukların sağlığını kötü yönde etkileyeceğini söyleyen mahalle sakinleri, baz istasyonun kaldırılması için eylem yaptılar.

Yetkililerden yardım beklediklerini dile getiren Mahalle sakinlerinden Mesut Çakırca, “Daha önce Valilik, kaymakamlık ve belediye başta olmak üzere birçok şikâyet merciine başvuruda bulunduk, ancak bir sonuç alamadık. Mahallemizde 30 dönümlük bir alan içerisinde bir halı saha, bir baz istasyonu ve utanç beton duvarı örülmüş durumda. Halı saha evlere çok yakın olduğu için gürültüden uyuyamıyoruz. Maç sırasında edilen küfürlerden dolayı huzurumuz kalmamıştır. Ayrıca halı sahanın da işletme izni yoktur. Utanç davarı hakkında ise 2 yıl önce yıkım kararı verildi. Ancak 2 yıldır bir türlü yıkılmadı. Bu konu ile ilgili yetkililere binin üzerinde imza gönderdik. Milletvekilleri ise Ankara’ya gittikleri zaman koltuk sevdasına tutuluyorlar. Vekillerimiz gelip bu rezaleti görsün. Gerek Cumhurbaşkanı, gerek Başbakan, gerekse de Vali ve Belediye başkanımızdan bu olaya el atmalarını bekliyoruz. Ve bu baz istasyonunun biran önce kaldırılmasını talep ediyoruz.” dedi.  

Eyleme katılan çocuklar ise “Baza hayır” şeklinde slogan attıkları görüldü. (M. Salih Keskin – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir