• DOLAR 32.503
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2442.2
  • ...
Kur`an öğrenme azmi sınır tanımıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Kur’an öğrenmeye başlayan 70 yaşlarındaki onlarca nine, Kur`an öğrenmenin yaşı olmadığını ve her yaşta Kur`an okumanın öğrenilebileceğini ispatladılar. Bugüne kadar Kur`an`ı öğrenmemenin kendileri için büyük bir kayıp olduğunu belirten yaşlı nineler, herkesi Kur’an öğrenmeye davet ettiler.

Kur’an okumanın yaşı yoktur
Her yaşta rahatça Kur’an öğrenilebileceğini belirten Gülcemal Kandemir ve Eklime Kardoğan, “Küçük yaşlarda Kur’an`ı öğrenemediğimiz için çok hayıflanıyoruz. Keşke bizler de o zamanlarımızda okusaydık. Yıllar geçti yaşımız ilerledi. Artık bu yaştan sonra bizler öğrenemeyiz, aklımız almaz diye kendimizi peşinen şartlandırmıştık.

Sürekli Kur’an okuyan insanları dinlerken keşke biz de okusaydık diye hayıflanıyorduk. Zamanla bu bizde okuma aşkını uyandırdı. Yeniden okumaya karar verdik. Okumaya başlayınca anladık ki, herkes her yaşta okuyabilir. Bu Kur’n`ın bir mucizesi olmasındandır ki, her insan anlayabiliyor ve okuyabiliyor.  Herkese çağrımız şudur; ben artık bu yaştan sonra yapamam demesin ve yeter ki okumaya başlasın. Biz başarıyoruz ve herkesin başaracağına inanıyoruz.” diye konuştular.

Kur’an okumak insanı gençleştiriyor
Kur’an`ı öğrenmeye başlamanın kendilerini yeniden gençleştirdiklerini dile getiren yaşlı ninelerden Kıymet Tutuğ, Güllü Meşe, Sevgi Sönmez ve Meryem Erkul ise, gençliklerinde Kur`an okumayı öğrenmemelerine hayıflandı.

Kıymet Tutuğ, Kur’an okumanın bu kadar insana haz verdiğini, huzur verdiğini, sıkıntılarını giderdiğini bilmediklerini, Kur`an okumayı öğrendikten sonra bunun farkına vardıklarını söyledi.

Ben yapamam demek şeytanın vesvesesidir
İnsanın yaşı ne olursa olsun Kur`an okumayı öğrenebileceğini ifade eden Meryem Erkul, "Farkına varınca yaşlarımız ilerlemişti. Bu kez şeytanın verdiği vesveseyle biz bu yaştan sonra artık okuyamayız, kafamız almaz diye kendimize mazeret üretiyorduk. Okumaya başlayınca işin böyle olamadığını anladık. İnsanların yaşı ve kapasitesi ne olursa olsun Kur’an`ı rahatlıkla öğrenebileceğini idrak ettik." dedi.

Kur’an mucizesi okuyunca ve yaşayınca anlaşılır
Kur’an okumaya başladıkları günden bu yana kendilerini daha huzurlu ve genç hissettiklerini belirten Güllü Meşe ise, "Okudukça kalbimize huzur geliyor. Sıkıntılarımızdan uzaklaşıyoruz. Yaşlılığın verdiği o ağırlığı hissetmiyoruz.  Kur’an öyle bir mucizedir ki,  onu okuyunca ve yaşayınca fark ediyorsunuz.  Artık ben okuyamam demek bir mazerettir. Şeytanın insana verdiği bir kuruntudur. Herkes her yaşta öğrenebilir. Mutlaka her insanın Kur’an öğrenmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.    (Şükrü Tontaş - İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir