• DOLAR 32.6
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2496.8
  • ...
Batman'da 'Alo Fetva' hattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman’da hizmete giren ‘Alo Fetva: 190’ vatandaşların her türlü dini soruyu rahatlıkla sorabilecekleri hizmet olarak faaliyet veriyor.

İl Müftülüğünde verilen bu hizmette 3’ü bayan ve 3’ü erkek olmak üzere toplam 7 vaiz görev yapıyor. Batman M Tipi Kapalı Cezaevi’nde de bir tane vaiz, mahkûmlara irşad faaliyetlerinde (dini hususlarda doğru yola iletmek) bulunuyor.

Konu ile ilgili bilgi veren İl Müftülüğü Vaizi Murat Kurt, fetva hattında hafta içi her gün 08.00 ile 17.00 saatleri arasında hizmet verdiklerini belirterek ilde günlük ortalama 20 telefonun kendilerine geldiğini söyledi.

Kadınlar aradığı zaman bayan hocalarla, erkekler aradığı zaman erkek hocalarla muhatap olduğunu ifade eden Kurt, vatandaşların her türlü dini soruları çekinmeden sorabileceğini dile getirdi.

Vatandaşların yüz yüze konuşamadığı konuları alo fetva hattında konuşma imkânı bulduklarını vurgulayan kurt, “Batman İl Müftülüğü bünyesinde bizler alo fetva 190 hattıyla da değerli vatandaşlarımıza, kardeşlerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Alo fetva hattı ilimizde yeni sayılır. Yaklaşık 6 aydır bu hatta vatandaşlarımızın sorularını cevaplandırmaya çalışıyoruz. Alo fetva hattında 3 erkek vaiz, 3 bayan olmak üzere nöbetleşe usulü nöbet tutuyoruz ve burada vatandaşlarımızın sorularını cevaplandırıyoruz. Günlük ortalama 20 vatandaşımız bizi aramaktadır. Özellikle şuanda en çok vatandaşımızın merak ettikleri sorular Ramazan ve oruç hakkındadır. Genel itibariyle ailevi sorular çok gelmektedir, boşanma, zekât, abdest, gusül, talak lafzı ile ilgili çok soru gelmektedir. Vatandaşlarımızın sorularına cevap bulmakta çalışmaktayız.” dedi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir