• DOLAR 32.571
  • EURO 34.954
  • ALTIN 2444.09
  • ...
 Erdoğan: Gazze İçin Görüşmeler Yaptım Ama...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında 7. Mitingi için Şanlıurfa`ya geldi. Şanlıurfalıların 30 Martta partisine rekor destek verdiğini hatırlatan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimi için de rekor destek istedi.

CHP ve HDP`nin cumhurbaşkanlığı için ittifak görüşmelerinde bulunduğunu belirten Erdoğan, "HDP eşbaşkanı geçen gün bir televizyon programında falanca ismi CHP`ye önerdik kabul etselerdi onlara destek verecektik diyor. Çevrenizdekilere bunu anlatın bu HDP, CHP ile işbirliği yapıyor deyin. CHP kimdir? CHP dikta yönetimi demektir, CHP ezanı Türkçe okutmak demektir, CHP demek yoksulluk demektir. İşte HDP bu millet adına onlarla pazarlık yapıyor, sadece CHP ile değil MHP ile de pazarlık yapıyor." dedi.

HDP`nin Kürtlere acıdan başka bir şey getirmediğini ve Kürtlerin temsilcisi olmadığını belirten Erdoğan, çocukları dağa kaçırılan annelerin Diyarbakır`daki eylemlerini hatırlatarak, "Bugün hala anneyi çocuğundan koparmak isteyenler var. Ama anneler eski anneler değil, İşte bugün Diyarbakır`da anneler başkaldırdı. Hani HDP niye sesin çıkmıyor? Hani demokrasi vardı? İşte bu HDP`nin gerçek yüzü bu." İfadelerini kullandı.

Vizyon belgesinin açıklandığı toplantıya katılan sanatçılara yönelik eleştirilere tepkisini dile getiren Erdoğan, sanatın CHP`nin tekelinde olmadığını ve bunlar istese de istemese de yeni Türkiye`yi kuracaklarını söyledi.

Paralel yapıyla mücadele ve çözüm süreci devam edecek
Paralel yapıyla mücadelesinin devam edeceğini dile getiren Erdoğan, halktan çocuklarını bu yapının okullarından almasını istedi. Erdoğan, diğer çeteleri bitirdikleri gibi paralel yapıyı da bitireceklerini vurguladı.

Çözüm sürecini de sürdüreceklerini belirten Erdoğan, akan kanı durduracaklarını söyledi.

Şanlıurfa`ya yaptıkları yatırımları anlatan Erdoğan, Urfa`yı Ankara, İstanbul, Karaman, Gaziantep`e hızlı trenle bağlayacaklarını ifade etti.   

GAZZE`DE KATLİAM VAR

- Biz ramazanı böyle geçirirken Filistin böyle geçirmiyor, Suriye böyle geçirmiyor, Mısır böyle geçirmiyor. Ve dünyanın sesi çıkmıyor. siyonist i srail`in Gazze saldırısına ilişkin, "Dünyanın sesi çıkmıyor. Cidde`de yapılan toplantı çok önemli. Başbakan yardımcısı olarak sadece Türkiye, başbakan yardımcısı gönderdi. Katar, dışişleri bakanı gönderdi. Bir ülke daha bakan gönderdi. Diğer İslam ülkeleri sadece temsilci gönderdi. Bu bizim ne durumda olduğumuzu gösteriyor.

- Hepsiyle görüşüyorum konuşuyorum bakıyorsun hala hepsi İsrail`e hak veriyor. Terör estiriyor terör, Türkiye-israil normalleşsin dediler ben dedim ki özür dileyecek, tazminat ödeyecek ve Filistin`e ambargoyu kaldıracak dedim.

- İkisini yaptı ama ambargoyu tam kaldıracakken yine bomba yağdırmaya başladı. Biz bunlarla nasıl normalleşelim. Bu CHP`nin, MHP`nin, HDP`nin niye sesi çıkmıyor siz gidin Esed`le kahvaltı yapın hattta Netanyahu ile kahvaltıya oturun.

İLKHA - DOĞRUHABER

Bu haberler de ilginizi çekebilir