• DOLAR 32.523
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2454.5
  • ...
Arınç: İsrail'in yaptığı bu ne büyük zulümdür
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bir takım temaslar ve açılışlar için Bursa’ya gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Valiliği tarafından yetimler için verilen iftar yemeğine katıldı.

Burada bir konuşma yapan Arınç, İsrail vahşetine dikkat çekti.

Arınç, “Müslümanlar bomba altında iftar yapıyorlar. Kan dökülüyor, insanlar gözyaşı döküyorlar. Kucaklarında çocuklarını toprağa kendi elleriyle veriyorlar. Bu ne büyük acıdır. İsrail’in yaptığı bu ne büyük zulümdür.” dedi.

Aynı akşam Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun da katıldığı iftarla, kendisinin katıldığı Valilik iftarı nedeniyle, CHP ve MHP İl başkanlarının, Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nu eleştirmelerine yönelik de açıklamalarda bulunan Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Bu akşam bana Bursa'dan 20'den fazla iftar daveti geldi. Şunu söylemek istiyorum. İki tane siyasi parti bir vesileyle bu akşam bir iftar tertiplemişler. Cumhurbaşkanı adaylarımızdan bir değerli kişi Bursa'ya gelmiş. Onun iftarının bulunduğu bir akşamda böyle bir iftarın yapılmasından dolayı sayın valimizi üzmüşler, bildiri yayınlamışlar, beyanat vermişler. 'Nasıl olur da bizim iftarımızın olduğu bir akşamda, herhalde maksatlı olarak, Başbakan Yardımcısını buraya getirdin. Yetimlere iftar veriyorsun' Valiliğin iftarından haberleri yok, bereket. Yetimlere iftarı Büyükşehir Belediye Başkanı veriyor ama sevabıyla, günahıyla sayın valimizin sırtına yüklenmiş. Bu çok kötü bir alınganlık. Bunun hiçbir temeli yok. Arkadaşlarımız bir iftar tertipleyecek diye Bursa'daki bütün iftarlara 'bu akşam son' mu diyeceğiz? İftar daveti yapanlara 'sizde mi kötü niyetlisiniz kardeşim. Ne işiniz var Osmangazi'de, Yıldırım'da, bu kadar iftar tertipliyorsunuz. Bizim yolumuzu kesiyorsunuz' demeye kimin hakkı var? Valiliğimizin iftarının davetlileri bellidir. Hiçbirinize kapıda yoklama yapıldı mı? Çetele tutuldu mu? İsteyen gelir, istemeyen gelmez. Ama çok şükür burada binden fazla davetli var. İnanın bu akşam, kim davet yaptıysa, sofrası dolmuştur. Bursa bereketli bir yer. Her sofranın müşterisi var. Niye üzülüyorsunuz, değerli kardeşlerim? Sizin davetinize de inanıyorum ki, bu akşam yüzlerce insan gitmiştir. O değerli insanı dinlemek ve tanımak istemiştir. Biz senin iftarına karışmıyoruz da sen neden bizim iftarımıza karışıp sayın valimizi üzüyorsun? Ayıp değil mi? Yani umarım mahcup olurlar. Sayın valimiz nazik ve kibar bir insan. Ramazandan önce beni arayıp geleneksel hale gelen iftar davetini bana bildirerek ajandama bakıp bize bir tarih vermemi istemişti. Ben de bu gün için boş olduğumu söyleyerek katılacağımı belirttim. Bursa bereketli bir şehirdir. İftar sofralarının hiç biri boş kalmaz. Bursalı hemşerilerim misafire hoşgörülü ve kibar davranması ile tanınır.”

Programda konuşan Bursa valisi Münir Karaloğlu ise, “Her birimizin inanç farklılıkları da olabilir. Ama bu kent, dostluğu, kardeşliği tesis etmiş bir kent. İşte bu akşam Merinos Kültür Merkezinde 2 ayrı iftar programı var. Bu kentin genelinde bu akşam 10’larca ayrı iftar programı kuruldu ve her iftar sofrasını Bursa halkı aynı dostlukla, aynı kardeşlikle, aynı muhabbetle paylaştı. Ne mutlu bizlere olsun. Şu mübarek ay Ramazanın, hem İslam alemine hem de ülkemize birlik, dirlik ve huzurlara vesile olmasını diliyorum” dedi. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir