• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- 23 Eylül Cuma Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle; 

Doğuş Gazetesi; `Konsey Toplanıyor `
Batman Kent Konseyi hafta sonu 7. genel kurul toplantısını yapmak üzere toplanacağı duyuruldu. Batman Kent Konseyi Genel Sekreterliğinden yapılan duyuruda, Batman Kent Konseyi birleşenlerinden 119 kururum temsilcilisinin davet edildiği genel kurul toplantısı 24 Eylül 2011 (Cumartesi) saat 14.00 Batman Belediyesi Konferans Salonu`nda gerçekleştirileceği bildirildi.
`Umut-Der: Örtünme hakkı kutsaldır`
Umut Der Genel Başkan Yardımcısı İzzeddin Ekinci, yeni eğitim ve öğretim yılında dileklerinin İslam Dini inancı gereği tesettürlü bir şekilde okula giden kız öğrencilerinin eğitim ve öğretimlerinin engellenmemesi olduğunu söyledi.
Mezopotamya Gazetesi;`Çevreciler anız yangıları konusunda duyarlı olmaya çağırdı`
Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argünağa, anız yangınlarının doğaya ve çevreye verdiği büyük tahribatı kimsenin görmediğini belirterek, başta Tarım Müdürlüğü olmak üzere diğer ilgili kurumları göreve çağırdı.
`Akın Hayvan Sahiplerini Uyardı`
Şap aşılama dönemlerinin başladığını belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdullah Akın, hayvan sahiplerini aşı yapmaları ve küçükbaş hayvanlarını küpelemeleri konusunda uyardı.
Pusula Gazetesi; `Sürücülerin Korkulu Rüyası Batman Yollarında`
Batman Trafik Şube Müdürlüğü yeni aracı ile sürücülerin korkulu rüyası olacak. Trafik Şube Müdürlüğü araç filosuna yeni katılan ve Batman`da ilk olan araç, içinde barındırdığı video kameralı radar sistemi sayesinde hatalı park yapan, ışık ihlali yapan ve hız limitini aşan araçları tespit edip plakalarına ceza yazıyor.
`Verem Uyarısı`
Batman Bölge Devlet Hastanesi bünyesinde çalışmalarını yürüten Verem Savaş Dispanseri ücretsiz muayene ve tedavi uyguluyor. İsteyen her vatandaş bu uygulamadan yararlanabilecek. Takipli 84 hastanın olduğunu ve ayda ortalama 7-8 hastanın tedavisinin bittiğini belirten Dr. Rıdvan Doğan "Verem çok tehlikeli ve tedavisi uzun süren bir hastalık. Tedavi süresi 6 ay ile bir yıl arasında değişebiliyor. Hastalar genelde inatçı öksürük, balgam, kilo kaybı ve gece terlemesi şikayetleriyle geliyorlar" dedi.
Batman Postası Gazetesi; `BATSO Yeni Başkanını Seçiyor`
40 yıllık Başkan Mehmet Teymur`un vefatı ile boşalan Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlık seçimi bugün saat 16.00`da gerçekleştiriliyor. Yönetim Kurulu üyeleri arasında yapılacak seçimlerde BATSO`nun yeni Başkanı seçilmiş olacak. Bugün yapılacak olan seçimlerde oy kullanacak olan yönetim kurulu üyeleri ise şunlar; Niyazi Demir, Salih Yıldız, Osman Nasıroğlu, Serhat Kaya, Bahattin Başaran, Hasan Ekmen, Mehmet Ekinci. Büyük bir heyecana sahne olacak olan Başkanlık seçimi sonuçları saat bugün saat 17.00`de kamuoyuna açıklanacak.
Batman Gazetesi; `Rojin`in Katili Yakalandı`
Muş`ta çadırdan kaçırıldıktan sonra öldürülmüş olarak bulunan 1.5 yaşındaki Batmanlı Rojin Şen`in cinayet şüphelisi de Batmanlı. Muş`ta çadırdan kaçırıldıktan sonra öldürülmüş olarak bulunan 1.5 yaşındaki Rojin Şen`in cinayet şüphelisi, yine çadırdan çocuk kaçırmak isteyince yakalandı. Şüpheli 36 yaşındaki D.Y., Muş Emniyet Müdürlüğü`ndeki ifadesinde Rojin`i öldürdüğünü itiraf etti.
`İşyeri Açılmayacaksa Çıkışımız Verilsin`
Hey Tekstil işçileri olan 216 kişinin alacaklarını elde etmek için firma sahiplerini mahkemeye verecekleri bildirildi.
Çağdaş Gazetesi; `İstimlâk itirazı`
Ilısu baraj gölü havzasında kalacak olan Hasankeyf, Dargeçit ve Cizre ilçelerine bağlı yerleşim birimlerinde 7 bin 200 kişinin dava açmaya hazırlandığını belirten Avukat Erkan Çelik; "Üç ilçede şu ana kadar 570 kişi dava açtı. Dava açanların sayısı her geçen gün artıyor" dedi.
Veysi Demir-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir