• DOLAR 32.574
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2457.695
  • ...
Antep Fıstığı ve Meyve Fidan Talepleri Alınmaya Başlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Antep fıstığı fidanı taleplerini almaya başladı. Çiftçi vatandaşların 10-15 gün içerisinde il ve ilçe müdürlüklerine başvurmaları istendi. İlçedeki vatanaşların özellikle ilçe müdürlüklerine talepte bulunmasını isteyen Gıda Tarın Ve Hayvancılık İl Müdürü Abdullah Akın, ilçe müdürlüklerine yapılan taleplerin toplatılarak kendilerine ulaştırılacağını ve iki ay içerisinde bu talepleri değerlendirerek çiftçi vatandaşlara gerekli malzemeler (fidan, ihata, tel, direk v.s) temin edildikten sonra dağıtılacağını söyledi.

2012 yılı dahil olmak üzere bu senenin sonbaharı ve 2012 ilkbaharı vatandaşlardan Batman geneli gelecek Antep fıstığı fidanı ve meyve fidanı konusunda taleplerin yüzde yüzünün karşılanacağını belirten İl Müdürü Akın, "Sayın valimizin bu konuda bize ciddi destekleri var ve talimatları var biz planlarımızı yaptık bütçemiz hazır bununla ilgili biz hazırız sadece vatandaşımızın bu konuya duyarlı olmasını ve bizden talep etmesini istiyoruz." dedi.

"Köye Dönüş ve Rehabilitasyon" Projesi altında Batman valiliği olarak yaklaşık 800 bin TL bütçelik bir projeyi hazırladıklarını ve bu projenin yüzde yirmisini çiftçilerden, yüzde seksenini projeden karşılayacaklarını söyleyen Akın, vatandaşların bu konuda ciddi bir taleplerinin olduğunu kaydetti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdullah Akın, neden özellikle sonbaharı tercih ettiklerine açıklık getirerek, "Bölgemiz sıcak bir bölge ilkbahardaki meyve fidanı veya meyve bahçesinin kurulumunu biz teknik olarak çok tasvip etmiyoruz. Sonbahar mevsimi o yüzden bizim bölgede daha verimli oluyor. Gerek Antep fıstığı olsun gerek meyvecilik olsun çiftçilerimizin özellikle bu konuda ilkbahara bırakmalarını istemiyorum. Sonbaharda muhakkak taleplerinde bulunsunlar. Bizimde hiçbir sıkıntımız yok bütçemiz hazır sonbaharda yüzde yüz bütün talepleri karşılayacağız inşallah." dedi.

Seracılık projelerinin de olduğunu söyleyen Akın, merkez Yeniköy bölgesinde şuan çalışmaların bittiğini ve bu ay içerisinde seranın kurulacağını belirtti. Akın, "2012`de hedefimiz seracılığa da gereken önemi vermek ve iyi bir yere getirmeye çalışmaktır ki bununla ilgili bütçe konusunda gerek bakanlığımızın gerek sayın valimizin her türlü destekleri mevcuttur." ifadelerini kullandı.

M. Salih Özcan - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir