• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
 Erdoğan, Katar Emiri İle Gazze`yi Konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, siyonist israil`in Gazze`yi hedef alan saldırılarıyla ilgili Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Sani ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan, akşam saatlerinde Antalya Valiliğini ziyareti sırasında, Katar Emiri Şeyh Tamim ile yaptığı telefon görüşmesinde, siyonist israil`in saldırılarının derhal durdurulması için uluslararası toplumun acil girişimlerde bulunması gerektiğini vurguladı.

Erdoğan ve Şeyh Tamim`in, Gazze`ye yönelik saldırılara son verilmesi gerektiğini ifade ederek, tarafların 2012`deki ateşkese geri dönmelerinin acilen sağlanmasının büyük önem taşıdığını belirttikleri öğrenildi.

Görüşme sırasında Erdoğan`ın, tarafların güvenliğinin ancak adil ve kapsamlı bir barışla sağlanabileceğine de dikkati çektiği belirtildi.

siyonist israil`in Gazze`ye yönelik saldırılarının durdurulmasını sağlama amacıyla temaslarda bulunan Başbakan Erdoğan, gün içerisinde Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile de telefon görüşmesi yapmıştı.

Başbakan Erdoğan, bu çerçevede geçen günlerde, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Hamas`ın Siyasi Büro Şefi Halit Meşal, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile de birer telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir