• DOLAR 32.597
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2500.14
  • ...
 Heniye`nin Yeğeni de israil Saldırısında Şehid Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

siyonist israil`in, Gazze`ye düzenlediği hava saldırısında Gazze`deki eski Filistin hükümeti Başbakanı İsmail Heniye`nin kız kardeşinin bir çocuğunun da aralarında bulunduğu 6 Filistinlinin öldüğü bildirildi.

Gazze`de görevi fiili olarak devam eden eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra yaptığı açıklamada, kentin kuzeyine düzenlenen saldırıda, aralarında Heniye`nin kız kardeşinin çocuğu Nadal Muhammed Ebu el-Meleş`in de bulunduğu 6 Filistinlinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Daha önce hastane kaynakları, Heniye`nin 3 yeğeninin saldırılarda hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Batı Şeria`da 12 Haziran`da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz`da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve diri diri yakılarak öldürülmüştü. Bölgede gerginliğin tırmanmasıyla siyonist israil, Pazartesi günü Gazze`ye yönelik "Koruyucu Hat" adı altında operasyon başlattığını duyurmuştu.

siyonist israil`in söz konusu operasyon kapsamında Pazartesi gününden bu yana Gazze`ye düzenlediği saldırılarda 122 kişi hayatını kaybetmiş, 924 kişi yaralanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir