• DOLAR 32.53
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2436.363
  • ...
"Bakan Yıldız bölge halkından özür dilemeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşu (STK) Platformu,  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın elektrik ile ilgili yaptığı açıklamalar üzerine basın açıklaması yaptı. Bakan Yıldız’ın açıklamaları bölge halkını üzdüğüne dikkat çekilen açıklamada, Bakan Yıldız’ın bölge halkın özür dilemesi gerektiğine işaret edildi.

Basın açıklamasını okuyan Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşu (STK) Platformu Başkanı Şerif Öter, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bölgede yaşanan elektrik kesintilerine ilişkin yaptığı açıklamada gerek PKK’nin gerekse bazı unsurların elektrik parasını ödemeyin talimatı verdiğini bildiklerini ifade etmiştir. Bakan beyin önerisi doğrultusunda kendi partisine mensup belediye encümenleri ve sivil toplum örgütlerinin sorunun çözümü için çiftçi ve vatandaşlarla uzlaşma toplantıların olumlu netice verdiği bir dönemde Sayın Bakanın bu açıklaması üzücü ve düşündürücüdür. 3 dönem üst üste milletvekilliği 4 yıla yakındır Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yapan Taner Yıldız’ın bu açıklaması, talihsizliğin ötesi kastını aşan, bölge halkını dışlayıcı ve aşağılayıcı bir yaklaşımdır. Sayın Bakan bu açıklaması ile devleti zavallı göstermiş ve bölge halkına da hakaret etmiştir. Bölgedeki elektrik sıkıntısı her gündeme geldiğinde çözüm yerine halk hırsızlıkla itham edilmiştir.” dedi.

Enerji Bakanı Taner Yıldız’a seslenen Öter, şunları söyledi; “PKK’nin ve bazı unsurların talimatıyla ödemesi yapılmıyor dediğiniz elektrik borcu var ya geçmiş yıllarda bazı TEDAŞ elemanlarınızın aynı miktarda tüketim yapan çiftçiler arasında farklı, anormal tüketim faturaları yazmaları sonucu ödeme yapılamamıştır. Sayın Bakan’a soruyoruz: tüketim ve sulanan arazi miktarı aynı olup, rüşvet verene İki bin Lira civarı ama rüşvet vermeyenlere Yüz bin liraya kadar faturalar kesen ve gariban üreticileri ahlaksızca ve kanunsuzca rüşvete zorlayan kaç tane TEDAŞ elemanınız hakkında işlem yaptırıp, deşifre ettiniz? Aksine defalarca isimleri rüşvetle anılan, şaibeli bazı elemanlarınızı uzun yıllar kaçak kontrol biriminde bıraktınız. Hata hünerli olan bir tanesi bölge insanı olmamasına rağmen 20 yıla yakın aynı kurumda devam etmesi sağlandı. 2011 Yılında yaşanan elektrik sıkıntısının çözümü için 14 kişilik sivil toplum ve meslek oda başkanlarımızdan oluşan bir heyet ile Ankara’ya gitmiştik, Sayın Bakan bölge halkı için yine hırsız ithamında bulunmuştu.”

Ülke ve bölge olarak barış sürecinin umut verici bir noktaya geldiği kaydeden Öter, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu günlerde Sayın Bakan bölge insanımızı kast ederek ‘Ödemeyenlerin parasını, ödeyenler tarafından daha fazla ödenmesi doğru bir işlem değil’ açıklamasından hemen sonra kendini bilmez bazı kişiler tarafından bölge halkına yönelik hakaret içeren söylemler başladı. Bunun sorumlusu Enerji Bakanı’dır. Kendini bilmez ırkçı bir gazeteci iki gün önce aynen şunları yazmıştı: ‘Rizelinin hakkını Güneydoğu’daki bölücü hainlere yediriliyor.’ Şimdi bir Güneydoğulu çıkıp dese ki: ‘Bölgemizde üretilen elektriği filanca bölgelere verip, bizi karanlıkta bırakıyorsunuz’ ne olacak. Yıllardır ölüm ve acıların yaşandığı bölgeye Devlet ve halkın dayanışmasının ve huzur ortamın geliştiği, Sayın Başbakan ve Hükümetin Barış için kararlı adımlar attığı bu dönemde Enerji Bakanımızın kastını aşan, kabul edilemez açıklaması bölge halkımızı üzmüş ve son derece rahatsız etmiştir. Sayın Bakanı özür dilemeye çağırıyoruz.” (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir