• DOLAR 32.542
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2458.81
  • ...
Eylem yapan ailelerin umutları artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırılan çocukları için uzun zamandır oturma eylemi yapan acılı aileler, Ramazan Bayramından önce çocuklarının geri gönderilmesi yönünde umutlu olduklarını ve yaklaşan Ramazan Bayramını çocukları ile çifte bayram olarak yaşamak istediklerini dile getirdiler.

Yaklaşan Ramazan Bayramını iki bayram olarak geçirmek istediklerini ifade eden 19 yaşındaki Muhammed Emin Önalan’ın dedesi Sabri Önalan, “Allah’ın izniyle Ramazanı şerifin hürmetine burada yaptığımız eylemde başta anneler olmak üzere biz, dağdaki çocuklarımızın biran önce evlerine gelmesi için Rabbimizden niyaz ediyor ve Rabbimiz inşallah bize 2 bayramı birden yaşatır. Benim en son bir arkadaştan aldığım bilgiye göre Kuzey Irak’ta 30 kişilik bir gurup Barzani’nin askerlerine teslim olmuş ve bu durumda bizi bayağı ümitlendirdi. İnşallah bizim de çocuklarımızı bize gönderirler ve bizde çocuklarımızı alıp biran evvel evimize gideriz.” dedi.

Çocukları için oturma eylemi yapan anne ve babaları yüreklerinin yandığını ve ciğerlerinin parçalandığını dile getiren 18 yaşındaki Ferdi Ulutaş’ın Annesi Melihe Ulutaş ise, “Benim oğlum 18 yaşındaydı ve 30 Mart yerel seçimlerden hemen sonra oğlum dağa götürüldü. Çocuklarımızın dağdan dönmeleri için umudumuzu Allah’a bağlamışız. Dağdaki bütün çocukları inşallah bırakırlar ve bizler çocuklarımız ile beraber iki bayram birden yaşayacağız. Bu mübarek Ramazan ayında çocuklarımız dağlardadır, bizler ise dışarılarda perişan olmuş bir haldeyiz. Buradaki bütün anne ve babalar çocuklarının yanında olmadığından dolayı ne uyuyabiliyorlar ne de bir şeyler yiyebiliyorlar. Ama bizim umudumuz var ve buradaki ailelerin bir an önce çocuklarına kavuşacağına inanıyoruz.” ifadelerini kaydetti.  (Ali Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir