• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Yetkililer topraklarımızı iade etsin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - 1993 yılından beri kendilerine komşu olan Karabey köyünden Kaya ailesinin 40-50 bin dönüm arazilerini işgal ettiğini iddia eden Muş’un Yelalan Köyü Muhtarı Suphi Yaşlı, yetkililerden arazilerinin kendilerine iade etmelerini istiyor.

Muhtar Yaşlı, arazi üzerine açılan davanın 26 yıldır devam ettiğini belirterek, mahkemenin neden halen sonuçlanmadığını da anlamadığını kaydetti.

Yaşlı, “Karabey köyü nüfusuna bağlı Kaya ailesi, 1993’te kendi mezraları yakıldıktan sonra bizim bölgemizde bulunan 2 ahıra yerleştiler. Daha sonra bir şekilde burası için mezra kararı aldırarak burayı kendi yerleşim alanlarına çevirdiler. Biz bu alınan Mezra kararını Van İdari mahkemesinde bozdurduk ve Danıştay’da bu karar onaylanmıştır. İç işleri Bakanlığında bu mezra kararı kayıtlardan silinmiş. Burası tüzel kişiliği olmayan bir yerdir ve halen zaman zaman bazı hizmetler gidiyor. Bunun da kanunun öngördüğü kriterlere uygun olmadığını düşünüyorum” dedi.

İki köy halkı arasındaki husumetten dolayı insanların korkuyla yaşamak zorunda kaldığını kaydeden Yaşlı, “26 yıldır devam eden bu mahkeme neden sonuçlanmıyor buna şaşıyorum ve bunun cevabını arıyorum. Ben kendi muhtarlık dönemimde 2 kezdir bu konu için mahkemeye gidiyorum. Bu 26 yıllık bir davadır. Benden önceki muhtarlar da bunu takip etmişler. Mera, orman ve yayla olmak üzere 40-50 bin dönümden bahsediyorum. Kaya ailesi ile aramızdaki bu sorun başladığı zaman yaşanan kavgada insanlar öldü, insanlar yaralandı. Can korkusundan dolayı birçok insan köyü terk etti. Bu sıkıntıdan dolayı kimse hayvan da beslemiyor. İnsanlar “çocuğumun başına bir şey gelir’’ diye hayvana gönderemiyor” diye konuştu.

Yaşlı, “26 yıldır çözülmeyen nedir? Sıkıntı nedir? Neyi çözemiyorlar. Yetkililerden ricamız 26 yıldır devam eden bu meseleyi çözsünler ve komşularımız tarafından işgal edilen topraklarımızı bize iade etsinler” ifadelerini kullandı.  (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir