• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İsrail saldırıları Silvan'da telin edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Cuma namazı çıkışı merkez Selahaddini Eyyubi Ulu Cami önünde toplanan Silvanlılar, Siyonist katliamlarını lanetledi.

Toplumda Ümmet Anlayışını Yayma ve Yaşatma Derneği’nin (Ümmet-Der) organize ettiği açıklamaya HÜDA PAR Silvan ilçe teşkilatı da destek verdi.

Basın açıklamasını okuyan Ümmet-Der üyesi M. Kerem Terim, “Savunmasız masum insanların, çocukların, kadınların üzerine bombalarını hiç acımadan boşaltan, bir ülkeyi açlığa ve sefalete mahkum bırakan, insanlıktan nasibini zerre kadar almamış olan Siyonist zihniyete artık dur demek lazım” dedi.

“Küfür tek millettir”

İsrail’in Müslümanlara karşı yıllardır sürdürdüğü vahşeti bir kez daha sergilediğini söyleyen Terim, “Bu saldırılar neticesinde 100'e yakın şehit ve 500'den fazla yaralı var. Büyük şeytan Amerika ve Başkanının verdiği destekten de cesaret alan Siyonist İsrail, yakında büyük bir kara harekâtına başlayacağını pervasızca açıklamıştır. Hiç şüphesiz büyük şeytan Amerika'nın her türlü destek sunduğu Siyonist İsrail, bu destekten aldığı cesaretle söz konusu vahşilikleri yapabilmektedir. Bu bir dereceye kadar anlaşılabilir bir durumdur zira İslam ve Müslümanlara karşı küfür tek millettir ancak acı olan, Müslüman olduğunu söyleyip, Müslüman kitleleri idare edenlerin takındıkları zelilce tavırdır. Siyonist İsrail'in bu zevatın takındığı onursuz tavırdan aldığı cesaret, Amerika ve yandaşlarının aldığı cesaretten çok büyüktür.” ifadelerini kullandı.

İslam ülkeleri yöneticilerine seslenen Terim, açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Ağızlarını her açtıklarında barıştan ve insan haklarından bahseden gelişmiş ülkeler nerede, nerede Müslüman ve Arap ülkelerinin liderleri. Bizler buradan İslam ülkelerine, İslam ülke yöneticilerine, İslam âlimlerine ve tüm yeryüzü Müslümanlarına sesleniyoruz, sizler de halen susmaya devam mı edeceksiniz? Bu zulüm ve aşağılamaya dur deme vakti gelmedi mi? 8 milyonluk İsrail, başta 1.5 milyar İslam alemi ve bütün dünya ile alay etmekte, katliamlarına devam etmektedir.

Gazze'ye, Müslümanlara, Mescidi Aksa’ya ve tüm insanlığa karşı yaptığı bu saldırılar ilk değildir. Ama son olmak zorundadır. Kurulduğu 1948 yılı öncesinden beri tarihinde kan, katliam, işgal ve zulümden başka bir şey bulunmayan bu çete devletine artık başta Müslümanlar olmak üzere tüm dünya dur demek zorundadır. Bu şımarık çocuk artık her istediğini her istediği zaman yapamaz, yapamamalıdır.”

“İşgalin önüne direnişle geçilebilir”

İşgal ve katliamların önüne direnişle geçilebileceğini ifade eden Terim, “Bunun için Hamas, İslami Cihat ve geniş anlamıyla direniş cephesini desteklemek ve her açıdan katkı vermek gerekir. Filistinliler başta olmak üzere bütün Müslümanların bu anlayış ve şuurla hareket etmeleri lazımdır. Aynı zamanda bütün ehli kıblenin aralarındaki tüm ihtilaf ve sorunları bir tarafa bırakarak Kudüs davasına siyasi ve manevi desteğin yanında, Siyonist terör devletine karşı tek cephe halinde saf tutmaları İslami bir sorumluluktur.” dedi.

"Gazze'nin onurlu direnişini Silvan'dan selamlıyoruz"

Açıklamasında son olarak Gazze’nin direnişini selamladıklarını ifade eden Terim, “Tüm yeryüzünde adalet, özgürlük ve vatanlarının kurtuluşu için mücadele eden mazlum, mağdur ve ezilmişleri selamlıyoruz. Yarım asırdan fazladır süren işgal ve zulümlere direnen Filistin'in, Gazze'nin onurlu direnişini ve direnişçilerini Silvan'dan selamlıyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir