• DOLAR 32.326
  • EURO 35.119
  • ALTIN 2302.391
  • ...
Çiftçi, elektrik borcunu destek priminden ödüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA  - DEDAŞ tarafından başlatılan yeni uygulamaya göre, elektrik borcu bulunan bölge çiftçilerinin istemeleri halinde elektrik borçlarını devletten aldıkları desteklemelerden ödeyebilme imkanı sağlayan uygulama çiftçilerden büyük ilgi gördü belirtildi.

Konu ile ilgili olarak DEDAŞ tarafından yapılan basın açıklamasında kısa süreli olarak başlatılan bu kolaylıktan yararlanarak borçlarını ödemek ve geriye kalan desteklemelerini çekebilmek için çiftçiler tarafından DEDAŞ’ın Şanlıurfa İl Müdürlüğü ve Viranşehir Şube Şefliği’nde kurduğu Tarımsal Sulama İletişim Merkezleri’nde kuyruklar oluştu.

DEDAŞ tarafından, elektrik borcu bulunan ve bunu ödemekte zorlanan Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnaklı çiftçiler için, toplam borçlarının sadece yüzde 25’ini ödemelerine imkan sağlayan ‘Helalleşme Kampanyası’na yeni bir kolaylık getirilmişti.

Bu sayede bölge genelinde tarımsal sulamaya ait elektrik borcu bulunan çiftçilerden isteyenlerin borcu, desteklemelerinden kesilmeye başlandı. Çiftçiler, borçlarını ödedikten sonra desteklemelerinin arta kalanını bankadan çekebilirken, bu sayede başka yerlere borçlanmaktan da kurtuluyor.

Uygulama özellikle Şanlıurfa ve Viranşehir’de büyük ilgi gördü. DEDAŞ’ın sağladığı son kolaylıktan yararlanmak isteyen Şanlıurfa ve Viranşehirli çiftçiler, mevcut formu doldurmak için DEDAŞ Şanlıurfa İl Müdürlüğü ile Viranşehir İlçe Şefliği’ne akın etti. Kısa bir süre için hayata geçirilen bu kolaylıktan bir an önce yararlanmak isteyen çok sayıda çiftçi, buralarda kuyruklar oluşturdu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir