• DOLAR 32.562
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2446.021
  • ...
Diyarbakırlılardan İsrail saldırılarına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Son günlerde Gazze’ye yönelik saldırılarını artıran İsrail, çoluk çocuk demeden Müslümanlara yönelik katliamlarını sürdürmeye devam ediyor. İsrail’in saldırılarına tepki gösteren Diyarbakırlılar, bu saldırıları alçakça bulduklarını belirtti.

“Gazze’nin kurtuluşu, Kudüs’ün kurtuluşu demektir”

İsrail saldırılarına tepki gösteren Diyarbakırlılardan Mustafa Bakan, Gazze’nin Müslümanlar açısından önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Bakan, “Gazze’nin kurtuluşu ve refahı demek Kudüs’ün kurtuluşu demektir. Gazze’deki direnişin çok güçlü olduğunu öğrendik. Dünyada Müslümanların önünde duracak hiçbir güç yoktur. Allah’ın izniyle galip gelecek olanlar tüm Müslümanlardır.” dedi.

“İsrail, İslam âleminin kınamalarını ciddiye almıyor”

İslam âleminin en büyük sorununun Müslümanlara yapılan saldırılara karşı sessiz kalmak olduğunu ifade eden Veysel Ekinci, “İsrail’in karşısında kendilerine karşılık veremeyecek kadar güçsüz bir topluluk var. Onlar da vicdansızca saldırıyorlar. Bu saldırıyı alçakça buluyorum. İslam âlemi, saldırıyı kınadıklarını söylüyor. Ancak İsrail’in bu kınamaları ciddiye almadığını görüyoruz. İsrailli bir çocuğun yere düşmesini Filistinlilerin İsrail’e karşı uyguladığı bir zulüm olarak gösterilirken, Filistinli Müslüman çocukların kanlar içerisinde yerde kalması ise sıradan bir olaymış şeklinde gösteriliyor.” şeklinde konuştu.

“İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısı alçakçadır”

Müslümanların İsrail’in saldırılarına karşı sessiz kalmaması gerektiğini kaydeden Muhammed Gizli ise, Gazze’deki Müslümanlar için dua çağrısında bulundu.
İsrail’in saldırısını insanlık suçu olarak değerlendiren Gizli, “İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısı tek kelime ile alçakçadır. Diyarbakırlılar olarak tepkimizi göstermemiz lazım. Tüm Müslümanlar Gazze için dua etsinler. Arap ülkelerinin saldırılara sessiz kalmaması lazım. Müslümanlar öldürülürken diğer Müslümanların birbirleriyle uğraşmaları doğru değil.” ifadelerini kullandı.

"Müslümanlar birleşerek İsrail’e gereken tepkiyi vermelidir”

Müslümanların birleşerek İsrail’e gereken tepkiyi vermesini isteyen Orhan Tan ise, “İsrail’in saldırılarını doğru bulmuyorum. İsrail’in işlediği bir insanlık suçudur. Müslümanların birleşip birlik olmaları ve İsrail’e karşı gereken tepkiyi vermeleri gerekiyor” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman / Yakup Moğulgani - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir