• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Sahurlarını ciğerle yapıyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Kahvaltının yanı sıra öğle ve akşam yemeklerinde Şanlıurfalıların yoğun olarak tükettiği ciğer kebabı, yerli ve yabancı turistlerin de büyük ilgisini çekiyor.

Ciğer tüketiminin en fazla olduğu yerlerden birisi olan Şanlıurfa’da vatandaşların iftar ve sahur sofralarını ciğer kebabı süslüyor.

Ciğer kebabının yapılışı konusunda bilgiler veren ciğer kebabı ustası Ali Kılıç, “Ciğer dinlendirilmez. Taze oldu mu zaten bitmiştir. Taze olan ciğerin terbiyesine gerek yoktur. Sadece pul biber üstüne serpip pişiriyoruz” dedi.

Ciğerin hafif olması sebebiyle günün her vaktinde tüketilebileceğini ifade eden Ali usta, Ramazan dolayısıyla işlerinin genellikle iftardan sahura kadar olan zamanda yoğun olduğunu ifade etti. (Mustafa Bikeç / Sedat Kuşulay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir