• DOLAR 32.452
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2437.68
  • ...
Akdeniz Üniversitesi Protesto Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANTALYA - Akdeniz Üniversitesi rektörlüğü, başörtülü öğrencilerin dersleri girmesini engellemezken, bazı öğretim görevlileri, öğrencileri kendi derslerinde zorla dışarı çıkartıyor.

 

Antalya`daki bir araya sivil toplum kuruluşları yaptıkları basın açıklaması ile bu öğretim görevlilerin uygulamasını kınadı.

 

"Kendini bilmez sözde öğretim görevlileri, zalimce bir davranış sergileyerek başörtülü bacılarımızı dersten çıkartmışlardır" ifadelerine yer verilen açıklamada, "Aldığımız habere göre rektörlük dersten öğrenci çıkartan görevliler hakkında soruşturma açmış ve sorunun bittiğini söylemiş olmasına rağmen dün yine aynı olaylar tekrar etmiştir. Bizler insan hakları ihlali niteliğindeki bu yasağın, sadece yüksek öğrenim kurumlarında değil, her alanda tamamen kaldırılmasını istiyoruz" denildi.

 

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Gündelik hesaplarla, siyasi oyunlarla, içi boş vaatlerle geçirecek ne vaktimiz ne de tahammülümüz vardır. Bunun için kılık kıyafetin, hizmet alan/veren farkı gözetilmeksizin, kamu/özel ayrımı yapılmaksızın, eğitim/ öğrenim ve çalışma hayatında gerekli düzenlemelerin yapılması gereklidir."

Şahabettin Şimşek - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir