• DOLAR 32.567
  • EURO 34.692
  • ALTIN 2412.475
  • ...
Kur`an İlimleri ve Meal Yarışması Kayıtları Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Kur`an Nesli Platformuna üye Diyarbakır İkra Eğitim Der öncülüğünde gerçekleştirilecek olan Kur`an İlimleri ve Meal Yarışması ile Kur`an-ı Kerimi güzel okuma yarışmasına Diyarbakır`dan girecek olan adaylar için kayıtlar başladı.

 

Yarışmanın amacının insanlara Kuran bilinci vermek olduğunu belirten yarışma organizatörlerinden Bilal Fidancı, "Amacımız: yapacağımız bu yarışma ile özellikle Kuran`a saldırıların yapıldığı bu dönemde halkımıza, İslam düşmanlarına karşı verilecek en güzel cevabın Kuran`a sarılma olduğu bilincini vermek ve Allah Azze ve Celle nin bize rehber olarak gönderdiği Kur`an-ı Kerim`i okuyup, anlayıp, hayatımıza tatbik etmektir. Bununla beraber, yapacağımız bu sınav ile bir Kuran-ı Kerim seferberliği başlatmak, tecvit ve kıratı tüm kardeşlerimize öğretmektir." diye konuştu.

 

Yarışma ile ilgili bilgi veren Fidancı, " Gerçekleşecek olan sınav iki dalda olacaktır. Kur`an ilimleri ve meal yarışması için yüz soru soracağımız sınavın 85 sorusu Kur`an-ı Kerim mealinden geriye kalan 15 soru ise dua yayıncılığın `Kuranla Yaşamak` adlı kitabından sorulacaktır. Sınava başvuracak adayların en geç 10 Kasıma kadar başvurmaları gerekmektedir. Sınav 20 Kasımda gerçekleştirilecektir. Sınava 15 yaş üstü tüm kardeşlerimiz girebilecektir. Kayıt için erkekler İkra Eğitim Der, İnzar ve Uhuvvet Kitapevlerinde, bayanlar ise inzar ve uhuvvet kitapevlerinde başvurabilirler. Yarışmada dereceye giren ilk 20 kardeşimiz umreye götürülecektir." dedi.

 

Sadece 35 yaş altı erkeklerin girebileceği Kur`an-ı Kerim`i güzel okuma dalı hakkında bilgi veren Fidancı, "Bu dalda, yetenekli olan kardeşlerimiz Kuran Nesli Platformuna üye derneklere başvurabilirler. Her bir dernek yarışma için seçeceği bir temsilci ile 30 Ekim 2011 Pazar günü Diyarbakır il sınavına katılacaktır. İl birincisine dizüstü bilgisayar verilmekle birlikte, bu birinci olan kardeşimiz Kur`an Nesli platformuna üye derneklerin bulunduğu iller arasında 13 Kasımda yapılacak olan sınavda Diyarbakır`ı temsil edecektir. İller arasında yapılacak sınavda ise ilk üçe giren kardeşlerimiz umreye götürülecektir." şeklinde konuştu.

 

Son olarak, adalet ve ahlakın ortadan kalktığı bu dönemde ve toplumumuzun içine girdiği bu buhranlara karşı, tek çözümün Kuran`a sarılmak ve bir Kur`an nesli yetiştirmek olduğunu dile getiren Fidancı, "Diyarbakır`ımızın bir Kuran sevdalısı olduğunu tüm dünyaya göstermek için bütün kardeşlerimizi bu sınava katılmaya davet ediyoruz." dedi.

Veysi Çetik - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir