• DOLAR 32.56
  • EURO 34.928
  • ALTIN 2441.129
  • ...
`Seferberliğe` Bir Destek de Hizmet Der`den
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Mustazflarla Dayanışma Derneği`nin (Mustazaf Der) uzun süredir yurt genelinde başlatmış olduğu "Tesettür Seferberliği" ile ilgili destek etkinlikleri her gün farklı STK`ların destekleri ile devam ediyor. Hizmet Der (Halkla Dayanışma Yardımlaşma ve Hizmet Derneği) bayanlara yönelik düzenlediği seminerlerle "Tesettür Seferberliği"ne desteklerini yeniledi.

 

Dernek binasında yapılan seminerde bir konuşma yapan Özlem Tutar, "Mustazaf Der`in başlatmış olduğu `Tesettür Seferberliği` kapsamında gündemimiz uzun bir süre tesettür olacaktır" diyerek şöyle devam etti: "Tesettür her alanda serbest oluncaya kadar Tesettür Seferberliği gündemimiz olacaktır. Nefsimizi ya da bizleri yani Müslüman kadınları türlü türlü hileler ile rengarenk bir dünyanın içine çekmeye çalışan İslam düşmanlarının istediği değil Rabbimizin emrettiği şekilde tesettüre bürünene kadar bu seferberlik gündemimizde düşmeyecektir."

 

Tesettür Sessiz Bir Şekilde Bütün Bir Dünyaya Haykırmadır
Yaşamın her alanında tesettürün önemi anlaşıncaya kadar bu çalışmalarımız sürecek, diyen Tutar,"Nefsimizle başlayıp evimizde, komşumuzdan, akrabalarımızdan, çevremizde arkadaşlarımızdan kadını ve erkeğiyle her fert tesettürün anlam ve önemini kavrayıncaya kadar bu seferberlik devam edecektir ve etmelidir. İslam`da tesettür çok önemli bir konudur. Başörtüsü hakkında Kur`an-ı Kerim`de kesin olarak nas vardır. Bu konu hakkında tartışmak ya da yorum belirtmek hiç kimsenin hakkı değildir."

 

Müslüman bir bayanın Rabbine itaatinin en mükemmel göstergesi tesettürdür, ifadesinin altını çizen Tutar, daha sonra şu açıklamalarda bulundu: "Tesettür sessiz bir şekilde bütün bir dünyaya haykırmadır. Bütün dünyaya ben örtünerek ve tesettüre bürünmekle Rabbime itaatimi ilan ediyorum demektir.

 

Bizim Tesettür Şeklimizi Hz. Fatmalar ve Hz. Meryemler Belirlemeli
İslam düşmanlarının `örtünüzü bırakın, örtünüzden vazgeçin açılın` deme hakkının olmadığını belirten Tutar, daha sonra şu değerlendirmelerde bulundu: "Küfür bu isteklerde bulunsa bile başaramayacağını bilir. Yavaş yavaş sinsice bu olaya yaklaşarak, örtünün ilkönce rengini, boyunu, ardından genişliğini en sonunda da kumaşın kalınlığını devreye sokar. Bu konuda Rabbine sığınmayan Müslüman bir bayan bir de bakar ki üzerindeki örtü tesettür olmaktan çıkmış rengarenk boyalı bir balona dönüşmüş."

 

Tutar son olarak şu hatırlatmada bulundu: "Eğer bizler Allah davasının bir ferdi isek, bizim tesettürümüze bilmem hangi firmanın moda tasarımcıları değil, Hz. Aişe, Hz. Fatma Hz. Meryemler ve onların tesettürü belirleyecek. (Osman İçli - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir