• DOLAR 32.562
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2442.427
  • ...
Bingöl TML, Mesleki Teknik Lisesine dönüştürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL  - İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bingöl Ticaret Meslek Lisesinin (TML) 2014-2015 eğitim öğretim döneminden itibaren Saray Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak eğitim vereceği belirtildi.

Konu hakkında yazılı açıklamada bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, “1981-1982 eğitim öğretim yılından bu yana eğitim hizmeti süren Bingöl Ticaret Meslek Lisesinin, Saray Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine dönüştürüldüğünü ve yeni okulun bünyesinde adalet ve zabıt kâtipliği bölümlerinin açıldığını ifade etti.

Meslek liselerinin amacının okul sonrası mezun olan öğrencilere iş imkânı sağlamak ve ülkenin istihdamına katkı sağlamak olduğunu belirten Sarı, ilde Vali İbrahim Taşyapan'ın talimatıyla Saray Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde adalet ve zabıt kâtipliği alanlarının açıldığını söyledi.

Kararın Milli Eğitim Bakanlığı'nca da onaylandığını ifade eden Sarı,  "Sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmenin temel şartı adalettir. Bu sebeple adalet alanında istihdam edilecek kişilerin eğitimleri büyük önem kazanmakta. Adalet alanı, dünya insan hakları gelişimine paralel olarak son yıllarda ülkemizde de hızlı bir değişim içerisine girmiştir. Bu alanda yetişmiş nitelikli işgücüne ihtiyaç gün geçtikçe artmaktadır. Saray Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde açılan iki bölümün okulumuz için çok önemli olduğunu belirtmek gerekir. Yeni okulumuzun ilimize hayırlı olmasını dilerim."şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir