• DOLAR 32.48
  • EURO 34.756
  • ALTIN 2439.697
  • ...
`Mahkum` Yakınlarına `Çamaşır` Eziyeti!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı ceza infaz kurumlarına ilk kez yakını düşenlerin ilk yaptıkları iş genelde temiz çamaşır götürmek oluyor. Ancak götürülen çoğu eşyalar kapıdan dönüyor. Cezaevleri yıkanmış, temizlenmiş çorap, iç çamaşırı, şalvar, içerisinde demir bulunan ayakkabı, lacivert, açık mavi ve askeri renklerdeki kıyafetler ve deri grubu eşyaları kabul etmiyor.

Bu arada hükümlü ve tutuklulara verilmek üzere getirilen eşyalar da sınırlamaya tabi tutuluyor. 1 palto, 1 manto, 2 ceket veya hırka, 4 pantolon veya etek, bayan için 2 elbise, takım olarak 1 eşofman, 4 gömlek, 2 kazak, takım olarak, takım olarak 2 pijama, 1 spor ayakkabı, 1 kışlık ayakkabı, 1 iskarpin, 3 tişört, 2 kravat, 1 kemer, 4 iç çamaşırı, 4 çorap, 1 terlik, 1 havlu, 1 bornoz, 1 kaşkol, 1 şapka ve 1 monttan başka eşya alınmıyor.

BÖREK, ÇÖREK GETİRMEK DE YASAK
Filmlerde olduğu gibi hükümlü ve tutuklulara börek, çörek poğaça de getirilmesi yasak. Tutuklu ve hükümlüler, kendilerine verilen iaşe harici ihtiyaçlarını kurum kantininden temin etmek zorunda kalıyor. Dolayısıyla hükümlü ve tutuklu yakınlarının getirdiği yiyecek içecek girişine izin verilmiyor. Açık görüş günlerinde bile tutuklu ve hükümlüler daha önceden kantinden temin ettikleri yiyecek ve içecekleri yakınlarıyla görüş yerlerinde tüketebiliyor.

Bu arada cezaevlerinde hükümlü ve tutuklulardan günlük yemek parası olarak 4 TL tahsil ediliyor. Su parası alınmazken, elektrik faturaları da mahkum sayısına bölünerek tahsil ediliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir