• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bir hafta boyunca yağmur var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, kuzeydoğu bölgesindeki yağışlara ilave olarak, batı bölgeleri de Orta Akdeniz’den gelen yağışlı sistemin etkisi altına girecek.

Kıyı Ege ile Çanakkale ve Balıkesir’de dün itibariyle etkisini gösteren yağışların bugün Tekirdağ, Yalova, Bursa, Çanakkale, Balıkesir ve Antalya’nın doğu kıyı çevrelerinde aralıklarla kuvvetli olması bekleniyor. Sağanak yağışların görüleceği batı kesimlerinde sıcaklık da 2 ile 4 derece azalacak.

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde ise 1 ila 3 derece artacak.

Yarın doğu bölgelerinde de etkisini hissettirecek olan yağışlar hemen hemen her bölgede hâkim olacak. Cumartesi günü ise yağış yalnızca doğu bölgelerinde görülecek. Türkiye’nin diğer bölgelerinde parçalı bulutlu ve güneşli bir hava hâkim olacak.

Su baskınına dikkat!

Yağışla birlikte düşen sıcaklıklarda 1-2 derecelik artışlar yaşanacak.

Rüzgârın Marmara ile Karadeniz’de kuzey ve kuzeydoğu yönünden hafif kuvvette, güney ve iç kesimlerde ise ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Rüzgâr Marmara’da zaman zaman saatte 30-50 kilometre hıza ulaşabilir.

Yetkililer, İzmir, Aydın, Manisa, Muğla ile Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde aralıklarla kuvvetli olması beklenen yağışlara karşı vatandaşların su baskınlarına ve yıldırımlara karşı tedbirli olması uyarısında bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir