• DOLAR 32.564
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2445.831
  • ...
Esad`ın ilk cezası kesildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Tayyip Erdoğan, Mısır ziyareti sırasında, "Artık inanmıyorum" diyerek köprüleri attığı Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad`a ilk yaptırımı uygulamaya başladı. Buna göre Türkiye, Suriye`ye askeri malzeme taşıyan uçaklara hava sahasını kapattı.

Erdoğan, ABD Başkanı Obama ile görüşmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında,ABD ile Türkiye`nin Suriye`ye karşı ortak yaptırımlar planladığını söyledi. Türkiye ilk olarak, Türk hava sahasını kullanarak Suriye`ye askeri malzeme taşıyan uçaklara yasak getirdi. Türkiye, hava sahasını askeri sevkıyata kapattı. Erdoğan, Suriye`ye yaptırımlar konusunda şunları söyledi: 

"Suriye ile ilgili kendilerinin şu anda başlamış yaptırımları var. Bizim yaptırımlarımız neler olabilir, bu konuda dışişleri bakanlarımız müşterek bir çalışma yapacak. Suriye`deki yaptırımlar Libya gibi olmayabilir. Her türlü yaptırım ülkesine, insanına, demografik yapısına göre değişik olacaktır. Suriye`ninki de daha farklı olacaktır. Bizim ön hazırlıklarımız bu noktada var, ama bu ön hazırlıklarımızı Amerika`nın hazırlıklarıyla değerlendirmek suretiyle onların yaklaşımı nedir, Dışişleri bakanlarımızın çalışması neticesinde biz de bir adım atacağız."

Amerikan New York Times gazetesi önceki gün verdiği haberde, Obama yönetiminin Esed`in artık iktidarda kalamayacağına "her geçen gün daha fazla ikna olduğuna" işaret ederek, Türkiye ile koordinasyon içerisinde muhtemel bir iç savaşla nasıl başa çıkılacağının müzakere edildiğini yazmıştı.

KARA PROPAGANDA ÇOK ÇİRKİN

Erdoğan, Suriye resmî haber ajansı SANA`da şiddetten kaçan Suriyelilerin kaldığı Hatay`daki kamplara dair, "Türkiye`deki kampların tecavüz ve işkence dolu tecrit merkezlerine dönüştüğü" haberine de tepki gösterdi. Bu haberleri kara propaganda olarak niteleyerek, "Türkiye`ye yönelik kara propaganda başlatmış olmaları son derece çirkindir." ifadesini kullandı. Türkiye`ye dönüşünde Hatay`daki kamplara giderek incelemelerde bulunacağını ve kampa yönelik bir program açıklayacağını duyurdu.

SANA`daki haberle ilgili bir açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı da "Kara propaganda, yalan ve ifrit aranıyorsa, bu haberin verdiği mesaj eşsiz bir emsal oluşturmaktadır." dedi. Bakanlık, yine de hukuk devleti olmanın gereği olarak iddia sahibi (bayan Fatima) ve haberde adı geçen diğer şahıslara ait kimlik bilgilerinin Şam`dan talep edildiğini ve bu kişilerle mülakat için başvuruda bulunulduğunu kaydetti. Hatay`daki kamplarda 7 bin 520 Suriyeli bulunuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir