• DOLAR 32.582
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2460.76
  • ...
Ensar Der`den muhtaçlara Ramazan yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Ceylanpınar ilçesinde yaptığı hayırlı çalışmalarla ismini duyuran Ceylanpınar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ( Ensar Der)  yaptığı yardımlarla ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürdü.

Umut Kervanı Platformu üyesi Ensar Der’in hazırlamış olduğu 80 adet gıda paketi ve giyim yardımı,  dernek gönüllüleri tarafından  ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. 

Yardımlarla ilgili olarak bilgi veren Ensar Der Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Demirel, yardımların ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürdüğünü ve söz konusu yardımların Ramazan ayında yapılmasının ayrı bir öneminin olduğunu belirtti.

Demirel, Peygamber Efendimiz bir hadisi şerifte,  “Müslüman, müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, haksızlık yapmaz, onu düşmana teslim etmez. Müslüman kardeşinin ihtiyacını gideren kimsenin Allah da ihtiyacını giderir. Kim bir Müslümanın bir sıkıntısını giderirse, Allah Teâlâ o kimsenin kıyamet günündeki sıkıntılarından birini giderir. Kim bir Müslümanın ayıp ve kusurunu örterse, Allah Teâlâ da o kimsenin ayıp ve kusurunu örter’  hadisine istinaden, biz  de Allah için mağdur ve ihtiyaç sahibi olan ailelere sahip çıkalım ki Rabbimiz bizi cennete hayırseverler makamına erdirsin.” dedi.   (Mustafa Kaynak- İLKHA)

           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir