• DOLAR 32.598
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2497.065
  • ...
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ünitesi hizmete açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batan Bölge Devlet Hastanesi’nde 16 Yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi’nin açılış törenine katıldı.

Batman Bölge Devlet Hastanesi’nin üçüncü katında açılışı yapılan FizikTedavi ve Rehabilitasyon Ünitesinin  açılış törenine Bakan Şimşek’in yanı sıra Batman Valisi Yılmaz Arslan, Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve hastane yöneticileri katıldı.

Bakan Şimşek açılış kurdelesi kesildikten sonra yaptığı konuşmada, Fizik Tedavi Ünitesinde haftada 60-70 hastanın tedavi edilebileceğinin belirterek,“Günlük 60 kapasite söz konusu. Bu önemli bir şey. Bölge Hastanemizde olmayan birimleri peyderpey biz Batman’a kazandırıyoruz. Daha da tabi ki geliştirme ihtiyacı var.” dedi.

Batman’ın ihtiyacının büyük olduğunu vurgulayan Bakan Şimşek, “İleride tabi ki Batman’a tüm bölgeye ve de Ortadoğu’ya hizmet verecek bir kampüs hastanesinin de gündeme gelmesi için çalışacağız. Batman sağlık ihtiyacını karşılama noktasında hem devletin imkanları var, ama o yetmiyor, özel sektör imkanlarından da vatandaşlarımızı yararlandırıyoruz. Eskiden böyle değildi.” şeklinde konuştu.

Tedavi noktasında Türkiye’nin sınıf atladığını ifade eden Bakan Şimşek, “Batman gibi nispeten ücra bir ilimize bile girdiğiniz zaman oldukça rahat, randevu sistemine dayalı, hakikaten gerek ilaç noktasında, gerek tedavi noktasında Türkiye sınıf atlamıştır. Ciddi bir devrim yapılmıştır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi yaklaşık 100 bin TL maliyeti olan, 8 erkek, 8 bayan olmak üzere toplam 16 yataktan  oluşuyor. 

Açılışlardan sonra Bakan Şimşek ve beraberindekiler hasta ziyaretinde bulunarak, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.  (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir