• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Erdoğan`dan Enerji Şirketlerine Gözdağı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye ile KKTC arasında Kara Sularını Sınırlandırma Anlaşması imzalandı. Başbakan Erdoğan törende yaptığı konuşmada, Rumlarla çalışacak olan enerji şirketlerini de uyardı.

Anlaşmaya, Türkiye adına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, KKTC adına da Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu imza koydu.

Başbakan Erdoğan, imza töreninde yaptığı açıklamada, "Bugün imzaladığımız bu anlaşma ile KKTC`nin Akdeniz`deki kıta sahanlıklarının bir bölümünü uluslararası hukuka uygun olarak ve hakça ilkeler dikkate alınarak, belirlenen 27 coğrafi koordinatın birleştirilmesiyle elde edilen bir çizgiyle sınırlandırılmıştır" dedi.

Erdoğan enerji şirketlerine de şu sözlerle gözdağı verdi:

"Rumlar ile iş yapan ve yapacak uluslararası petrol ve doğalgaz şirketlerini de uyarmak istiyoruz. Bu şirketlerin, Türkiye`deki enerji projelerine alınmaması ve bunlara bir takım müeyyideler uygulanması konusunda da Enerji Bakanlığımız bir çalışma başlatmıştır."

Başbakan Erdoğan, "Türkiye, bugün olduğu gibi gelecekte de kendisine yaraşır şekilde sağduyu ile hareket edecek, gerginlik ve krizden medet umanlara prim vermeyecektir" şeklinde konuştu.

Derviş Eroğlu da, "Türkiye ile imzaladığımız kara sularını sınırlandırma antlaşması, Rum muhataplarımızı (petrol ve doğal gaz arama) bu davranışlarından vazgeçirmeye yönelik önleyici bir tedbir niteliğindedir" dedi.

Rum tarafının tek yanlı olarak antlaşmalar yaptığını ve ruhsatlar verdiğini belirten Eroğlu, "Bunun ileriye götürülmemesi için pekçok kez Rum tarafını ikaz ettik. Bundan kısa süre önce müzakere masasında `gelin, bu çalışmaları erteleyin` dedik. Maalesef Rum tarafı Genel Sekretere verilen söze rağmen, müzakerelere rağmen, müzakerelere yoğunlaşmak yerine bu gibi hususlarla ortamı germeyi tercih etmiştir. Üstelik bu çalışmaları askıya alma önerimi de reddetmiştir" diye konuştu.

Eroğlu açıklamasında, "Bugün Türkiye Cumhuriyeti ile imzalamış olduğumuz bu antlaşma Rum muhataplarımızı bu davranışlarından vazgeçirmeye yönelik önleyici bir tedbir niteliğindedir" dedi.

Dünya Bülteni

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir