• DOLAR 32.499
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2442.331
  • ...
İşten çıkarılan işçilerden BDP'li belediyeye tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Beşiri İlçe Belediyesi, seçim sonrası işten çıkardığı 80 işçinin ardından Ramazan ayı öncesinde de 25 işçiyi daha çıkardı. İşten çıkarılan işçiler, belediye önünde açıklama yapıp duruma tepki gösterdi.

Belediye: ‘Ya taşeron işçiliğini kabul edersiniz, ya da evinize gidersiniz’

İşçiler, Beşiri Belediye Başkanı Mustafa Öztürk'ün kendilerine ‘önünüzde 2 seçeneğiniz var; ya evinize gidersiniz  ya da taşeron işçiliğini kabul eder geriye dönük tüm haklarınızdan vazgeçeceksiniz’ dediğini ileri sürdü. İşçiler, bunu kabul etmeyeceklerini ve kendilerine bir güvence vermediğinden dolayı taşeron işçiliğine yanaşmadıklarını söylediler.

“Belediye bizi işten çıkarmak için bahaneler üretti”

Belediye başkanının kendilerini işten çıkarmak için bahanelerin arkasına sığındığını söyleyen işçilerden İdris Mugan, "Biz defalarca su deposundaki şartelleri indirmediğimizi depo teslimatı yaptığımız belediye işçi sorumlusu Bengin Özgün'ü yanımızda depoya götürdüğümüzü söylememize rağmen belediye başkanının ısrarla şartelleri bahane ederek bizi işten çıkarmasını manidar buluyoruz. Belediye başkanının üzerindeki baskıların kimden geldiğini çok merak ediyoruz. Çünkü her fırsatta başkanın bize üzerimizde baskı var demesi bizi kuşkulandırıyor ve her iki eş başkanı vicdanlarıyla baş başa bırakıyoruz." diye konuştu.

“Bize taşeronluğu dayatmalarına anlam veremiyoruz”

Kendilerine taşeronluğu dayatmalarına anlam veremediklerini vurgulayan Mugan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Daha düne kadar taşeronluğa karşı olan bir partinin ‘işçiden yanayız’ demesi ve bugün itibari ile taşeronluğu işçilere dayatmasını akıl ve mantığa sığdıramıyoruz. Hani sizin taşeron karşıtlığınız? Yoksa seçimden sonra deyimler değişiyor mu?” diyerek tepki gösterdi. (Kenan Önder-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir