• DOLAR 32.48
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2477.7
  • ...
Tercih kılavuzunda Batman Üniversitesi dikkat çekiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - ÖSYS tercih işlemleri 7 Temmuz tarihinde başlıyor. 17 Temmuz itibariyle sona erecek olan tercih işlemleri öncesi ÖSYM tarafından tercih kılavuzları yayımlandı.  Batman Üniversitesi Fakülteler ile Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarıyla da tercih kılavuzunda gelişim farkını gösterdi. 

2010 yılında lisans düzeyinde bölüm sayısı 4 olan Üniversitede 2014 yılı itibariyle bölüm sayısı 21’e yükseldiği dikkat çekti. Batman Üniversitesi bölgede mühendislik bölümleriyle öne çıktı. Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünü yeni açan Batman Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi bünyesinde 5, Teknoloji Fakültesi kapsamında da 3 mühendislik bölümü olmak üzere toplam  8 bölümle tercih kılavuzunda dikkat çekiyor.

Batman Üniversitesi gelişimini hızla sürdürüyor. Güzel Sanatlar Fakültesi kapsamında bu yıl müzik bölümü açılıyor. Özel yetenekle öğrenci alınacak bölüm hem birinci hem de ikinci öğretim olarak toplamda 60 öğrenci kontenjanına sahip. Geçen yıl açılan Beden Eğitimi Yüksekokulu bu yıl Spor Yöneticiliği bölümüyle de gelişimine devam ediyor. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği’ne özel yetenekle 50 öğrenci alacak olan BESYO yeni açılan Spor Yöneticiliğine de 50 kontenjan ayırdığını tercih kılavuzunda duyurdu.

Batman Üniversitesi’nde öne çıkan bölümlerden biri de bu yıl tarihi ilçede hizmet verecek olan Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu. 4 yıllık eğitim veren bölümde 1 yıl zorunlu İngilizce temel eğitimin verileceği bölüm 40 öğrenci alacak.

Batman Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bu yıl 2 yeni programla da öğrencilerin ilgisini çekmeye hazırlanıyor. Fizyoterapi ile Yaşlı Bakım Programlarının  açıldığı Yüksekokulda Fizyoterapi Programı birinci öğretim 50, ikinci öğretim 50, Yaşlı Bakım Programı ise birinci öğretim 50 ve ikinci öğretim 50 toplamda 100 öğrenci almaya hazırlanıyor.

Daha önce Batman Merkez Kampüs’te eğitim veren  Kozluk Meslek Yüksekokulu bu yıl eğitim faaliyetlerini yeni Kampüsüyle Kozluk ilçesinde  sürdürecek. Kozluk Meslek Yüksekokulu Yapı Denetimi Programıyla da Kozluk ilçesine yeni bir ivme sunmaya hazırlanıyor. Birinci ve ikinci öğretim olmak üzere toplamda 80 öğrenci alınacak olan Yapı Denetim Programı Kozluk Meslek Yüksekolu’na Çocuk Gelişimi Programının yanında yeni bir yön kazandıracak.

Batman Üniversitesi’nin her yıl daha fazla geliştiğine dikkat çeken Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, “Üniversitemiz her yıl daha fazla büyüyor ve gelişiyor. Yeni kurulan üniversiteler arasında gelişimiyle de dikkat çeken Üniversitemiz bu yıl yeni bölümlerle yükseköğrenim okumak isteyen gençlere kapılarını açıyor. Bu yıl çok önemli bölümler ve programlar açtık. Teknoloji Fakültesi’nde Enerji Sistemleri Mühendisliği, İmalat Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği, Mühendislik Fakültesi’nde Elektrik-Elektronik,  Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Müzik bölümü yeni açılan bölümlerimiz arasındadır. Ayrıca BESYO’da Spor Yöneticiliği, Fen Edebiyat Fakültesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü açıldı. Yeni bölümlerimizin yanı sıra Hasankeyf Turizm İşletmeciliği ve Otelciliği Yükseokulu önemli kazanımlardan sade bir kaçıdır.’’ diye konuştu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir