• DOLAR 32.574
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2457.695
  • ...
`Rabbim Allah`tır dedikleri için katledildiler`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - İnsani Hak ve Hürriyetler Derneği (Hür-Der) Batman Şube Başkanı Faysal Yaman, Erzincan`ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde 33 masum insanın katledildiği olayı, yaptığı yazılı açıklamayla telin etti.

Yaman, Erzincan’ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyüne 5 Temmuz 1993 tarihinde ezan okunması esnasında camiye girerek cami cemaatini dışarı çıkarıp masum ve savunmasız 33 canı katleden ve köyü ateşe vererek yakan zihniyeti lanetlediklerini söyledi.

“Katliam, tarih sayfalarına kara bir leke olarak geçmiştir”

Suçsuz ve masum insanlara karşı gerçekleştirilen bu caniyane vahşetin tarihin beyaz sayfalarına kara bir leke olarak geçtiğini belirten Yaman, “Başbağlar katliamının 21. seneyi devriyesinde cani katilleri lanetlerken, suçsuz yere katledilen savunmasız masumları rahmetle, minnet ve özlemle anıyoruz. ‘Rabbim Allah’tır’ dedikleri için mazlumane bir şekilde katledilen muvahhitleri Allah’ın selamı ile selamlıyoruz. Bu katliamı yapan ve yaptıran, masumların kanına girilmesine sebep olan tüm müsebbipleri tekrar Allah’ın laneti ile lanetlerken, savunmasız masum insanlarımızın Allah’ın indinde şehadet mertebesine ulaştıklarına inanıyor, Allah’tan mekânlarının cennet olmasını diliyoruz. Tarihten çıkardığımız dersle mazlumların intikamının şedid olduğunu da yakinen biliyoruz.” İfadelerini kullandı.

“Katliamı derin güçler yapmıştır”

Sivas Madımak otelinde ölenlerin derin güçler tarafından öldürüldüğüne dikkat çeken Yaman, “Hür-Der camiası olarak bizler Sivas Madımak otelinde karanlık ve derin mihrakların oyunlarına zemin hazırlayan Solcu-Ateist-Alevi işbirliğinin bu oyunda figüran olarak rol aldıklarına inanıyor, otelde ölenlerin dindar Müslümanlar tarafından değil, oyunu oynayan derin güçler tarafından öldürüldüğünden şüphe etmiyoruz. Tüm bunlara rağmen söz de Madımak da ölenlerin intikamını almak ve din düşmanlarına şirin görünmek adına, olaylarla hiçbir alaka ve ilgileri olmamasına rağmen çevrede dindar olarak tanınan ve ‘Rabbim Allah’ diyen muvahhitlerin zalimane bir şekilde öldürülmesini caniyane bir katliam ve zulüm görüyoruz. Bu katliamı yapan sorumluların ve faillerin bu güne kadar bulunmamasını ve yakalananların gizli bir el tarafından bırakılarak katliamın faili meçhul kalmasını devletin büyük aybı ve mazlumlar üzerinde oynanan oyunun devamı olarak görüyoruz.” diye konuştu.

“Müslümanlar tek vücut olmalılar”

Yapılan katliamın tek nedeninin Allah ve din düşmanlığı olarak gördüklerini vurgulayan Yaman, açıklamasının devamında şunları kaydetti: “Bu vesile ile küfrün tek millet olduğunu hatırlamaya ve Müslümanları tek vücut olmaya davet ediyoruz. Ayrıca sözde Sivas Madımak otelini ateşe verip 33 kişinin ölümüne neden oldukları iddia edilen ve bu nedenle yıllarca hapislerde yatan, zindanlar da çile çeken, insanların suçsuz olduğuna, hak etmedikleri cezalar aldıklarına inanıyor, yıllardır hapis ve zindanlarda süründürülen bu mazlumları kardeşimiz biliyor, onları da Allah’ın selamı ile selamlıyoruz. Rabbül aleminin züntikam olduğunu bilinciyle, her şeyi gören ve bilen Allah azze ve celleden bu zulüm ve ihanetlerin gizli kalmayacağına olan inancımızı koruyoruz.” (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir