• DOLAR 32.566
  • EURO 34.69
  • ALTIN 2411.289
  • ...
Ağrı'da öğrenciler için tercih masaları oluşturuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - İl Milli Eğitim Müdürlüğü, il merkezinde bulunan Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Naci Gökçe Anadolu Lisesi, Ağrı Anadolu Lisesi ve ilçelerde üniversite sınavını kazanan öğrencilere üniversite tercihi konusunda yardımda bulunmak amacıyla “Tercih Masaları” oluşturdu.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Kutbeddin Kaya sorumluluğunda rehber öğretmenlerin görev yapacağı “Tercih Masaları”, 7-17 Temmuz tarihleri arası, mesai saatlerinde hizmet vereceği belirtilerek, “Rehber öğretmenler, tercihte bulunacak öğrencilere istek, kabiliyetleri ve yerleştirme puanları doğrultusunda en iyi tercihte bulunmaları noktasında danışmanlık hizmeti sunacaklar. Tercih Masaları, ayrıca Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavına giren ve mezun olabilecek öğrencilere tercih ve yerleştirme işlemlerinde yardımcı olacak.” denildi.

YGS ve LYS’den iyi bir puan almak kadar doğru yönlendirme ve doğru tercih yapmanın da  önemli olduğunu söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, “Doğru tercih, doğru üniversite, doğru meslek, akabinde etkili kaynak kullanımı ve üretken, faydalı, mutlu birey demektir. Neticede ülkemiz nitelikli, işinin ehli çalışanlarla zirve yarışına emin adımlarla devam edecektir. Gelişmiş ülkeler arasındaki yerini daha erken alacaktır. Bu durumda tercih merkezlerini önemsiyoruz. Öğrencilerimizin tercihlerine son şeklini vermeden önce mutlaka uzmanlarımızdan yardım almalarını öneriyoruz. Böylece emekler de boşa gitmemiş olacaktır. Hedefimiz; sevdiği işi yapan, kendine ve topluma faydalı olan bireyler yetiştirmektir. Onun için tercih merkezlerimizden yardım alınmasını, geleceğe adım atarken hata yapılmamasını önemsiyoruz” şeklinde konuştu. (Hasan Özbay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir