• DOLAR 32.565
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2451.391
  • ...
" Siyonist İsrail zulmüne devam ediyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP-  Mazlum Der Gaziantep Şubesi, Mısır’da 3 Temmuz 2013 tarihinde yapılan darbenin birinci yıldönümü nedeniyle ve son günlerde İsrail’in Filistin’i bombalamasını kınayan bir açıklama yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Avukat Sabri Sayan, İhvanın Mısır’da iktidar olmasının Filistin'de yapılan zulme karşı çıkma olduğunu belirterek, “ Bir darbenin daha yıl dönümünü geride bırakmış bulunmaktayız. Bu darbe Ortadoğu’da oynanan oyunları bir kez daha gözler önüne seriyor. Mısır’da halkın çoğunluğunun desteğiyle seçilen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi darbeci General Abudlfettah El Sisi tarafından bir darbeyle görevden uzaklaştırıldı. Darbeci Sisi'yi destekleyen ve kendine demokrat batı bu darbeye ses çıkaramadı. Çünkü Mursi onların hesaplarını bozuyordu. Bu darbe İsrail'inde işine geliyordu. Çünkü Mısırda İhvanın iktidar olmasını istemiyordu. İhvanın Mısırda iktidar olması Filistin'de yapılan zülme karşı çıkmaktı, abluka altındaki Gazze'ye bir umut ışığı demekti. Ortadoğu’daki dengeleri değiştirmek için Sisi uygun bir maşaydı ve görevini (uşaklığını) layıkıyla yerine getirdi.”dedi

Siyonist rejimin Filistin'deki Müslümanlara yaşam hakkını tanımadığını belirten Sayan, “Üç Yahudi yerleşimci gencin kaybolmasından bu yana İsrail çocuk yaşlı demeden bu mübarek ayda Filistin'e bomba yağdırıyor. Irkçı Siyonist rejim Filistin'deki Müslümanlara yaşam hakkı tanımıyor. Bire bin mantığıyla hareket ederek her tarafı bombalıyor. Taki Allah'ın kendilerine verdiği süre dolana kadar.  İsrail zulmüne devam edecektir. Mazlum-Der olarak İsrail'in bu insanlık dışı tutumunu bir kez daha lanetliyor ve şiddetle kınıyoruz.”Şeklinde konuştu.

Şeyh Sait ve arkadaşlarının ölüm yıldönümünde bir kez daha iade-i itibar ve mezar yerlerinin açıklanmasını yinelediklerini belirten Sayan , “ Cumhuriyetin kurulması ile birlikte tektipleştirici ve ötekileştirici politikalarda uygulanmaya başladı. Kürtlerin hilafet bayrağı altında eşit ve kardeş bir şekilde yaşamasını kabul eden Kürtler Cumhuriyet tarafından hilafetin kaldırılması ile artık din kardeşleri olan Türklerle aynı bayrak altında yaşamanın bir önemi olmadığını görünce Şeyh Sait liderliğinde zulme başkaldırdılar. Rejim Kürt isyanını bastırmış ve isyanın lideri Şeyh Sait ve arkadaşlarını idam etmiştir. Bugün hala mezarlarının nerede olduğu bilinmemektedir. Mazlum-Der olarak başlattığımız iade-i itibar ve mezar yerlerinin açıklanması kampanyamızın önemi bu vesile ile daha anlaşılır hale gelmiştir. Rahmetli Şeyh Sait ve arkadaşlarının bu ölüm yıldönümünde bir kez daha iade-i itibar ve mezar yerlerinin açıklanması için Mazlum-Der olarak buradan yetkililere sesleniyoruz.”ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)                                                                             

Bu haberler de ilginizi çekebilir