• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Çermik`te Ramazan`ın ilk Cumasında camiler doldu taştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Ramazan ayının bereketi her yerde kendini belli ettiriyor. Özellikle teravihe ve mukabeleye ilgi gösteren halkın teveccühü Cuma namazına da yüksek oldu. Çermikliler Cuma namazı için camilere adeta akın etti.

Cuma namazına yoğun ilgi gösteren halkın büyük bir kısmı namazdan sonra okunan mukabeleyi de camide takip etti. Her yaştan Çermiklinin takip ettiği mukabelenin akabinde kimi vatandaşların vaktini camide geçirdiği görüldü. Camilerin klimalı olması boş vakti olan Çermiklilerin camide istirahat etmelerine olanak sağlıyor.

Çermik merkezde yer alan Hanbaşı Camii halkın yoğun rağbet ettiği camiler arasında. Cami müdavimlerinden M. Sadık Avcı, Ramazan ayında halkın camilere akın ettiğini belirterek, “Ramazan ayının bir haftasını geride bırakmak üzereyiz. Ramazan cenabı hakkın biz Müslümanlara en güzel hediyelerinden bir tanesidir. Muhabbetin bol olduğu, mağfiretin, rahmetin bol olduğu ve cennet kapılarının açıldığı bir aydayız. Bütün Müslümanların bunu en güzel şekilde değerlendirmesi lazım ki değerlendiriyorlar da. Toplumumuz genelde bu konuda duyarlıdırlar. Allah razı olsun cemaatimizden camilerimiz dolup taşıyor.

Çoğunlukla memleketimizde insanlarımız oruca duyarlıdırlar. Oruçlarını tutuyorlar. Sadakalarını vermeye çalışıyorlar. İnsanların elinde tutmaya çalışıyorlar ki, ramazanın en güzel tarafı da budur. Oruç sadece aç kalmak değil, aç kalmanın yanında aç kalanlardan da haberdar olmaktır. Nefsimizi terbiye etmektir. Hem kendi nefsimizi, hem de ahlaki açıdan kendimizi kontrol altına almaya sağlamaktır. Yoksa ahlaki ve edebi yönden kendimizi kontrol edememişsek, bu şekilde oruç tutamamışsak, aç kalın insanlara duyarlı kalamamışsak, bu oruç açlıktan başka bize bir şey sağlamamıştır.” dedi.

Ramazan ayı ile ilgili görüşlerini sunan vatandaşlardan Hayreddin Akdağ, "Ramazan ayı yetimleri, öksüzleri gözetme ayıdır. Öksüzleri ve yetimleri sevindirmemiz gerekiyor. Allah`a daha da yakın olmamız lazım. Ramazan ayı rahmet ayı olduğu için insanların bir birine muhabbet beslemesi gerekiyor." diye belirtti.   (Murat Yaman - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir