• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İftar sofralarının vazgeçilmezleri: Meyan şerbeti ve çiğköfte
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR -  Hafif şekerli, kendine has tadı ile özellikle yaz aylarında ilgi gören meyan kökü şerbeti ile çiğköfte, iftar sofralarında yer almaya devam ediyor.

Ramazan ayının vazgeçilmezleri arasında olan meyan kökü şerbeti ve çiğköfte, özellikle Güneydoğu yöresinde ilgi görüyor.

Genellikle dere kenarları ve ıslak alanlarda yetişen, sağlık açısından birçok faydası olan meyan kökünün susuzluğu gidermede etkili olduğunu söyleyen meyan kökü şerbeti satıcıları, Diyarbakırlıların meyan kökü şerbetinden vazgeçemediğini aktardı.

Bulgur, sarımsak, biber ile soğan gibi maddelerden yapılan ve yapımında aşırı baharat kullanılan çiğköfte hakkında bilgiler veren Mehmet Bulut adlı çiğköfte ustası, “Diyarbakır’ın vazgeçilmezi olan ve Ramazan ayında akla ilk gelen çiğköfte ve meyan kökü şerbetidir. Diyarbakır vatandaşı, bunlardan vazgeçemiyor. Çiğköfte severlere, çiğköfteyi aç karınla tüketmemelerini tavsiye ederim. Çünkü ciddi bir zararla karşılaşabilirler. Ancak atıştırma niyetine tüketilebilir.” ifadelerini kullandı.

Çiğköfte ve meyan kökü şerbetinin satış fiyatı hakkında da bilgi veren Bulut, çiğköfte porsiyonunun 5 TL, meyan kökü şerbetinin litre fiyatının ise 1 TL olduğunu kaydetti. (Hamza Adiyaman / Ali Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir