• DOLAR 32.585
  • EURO 34.654
  • ALTIN 2528.06
  • ...
Yeni cumhurbaşkanı vesayetle mücadele etmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Cumhurbaşkanı seçimlerine günler kala seçilecek cumhurbaşkanı ile ilgili açıklamalar da gelmeye devam ediyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Memur-Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı İbrahim Coşkun, Cumhurbaşkanlığı seçiminin, halkın kendi cumhurbaşkanını belirlemesi nedeniyle çok önemli olduğunu belirtti.

"Çözüm sürecine sahip çıkan bir cumhurbaşkanı istiyoruz"

Coşkun, “Geçmiş icraatın ve Cumhurbaşkanlığı vaadinin belirleyici olacağı bir sürece girilmiştir.  Şanlıurfa Memur-Sen ailesi olarak biz yeni Cumhurbaşkanından, halkın seçtiği yarı başkanlık sistemine geçmek üzere olduğumuz bu seçim sonucunda, göreve gelecek cumhurbaşkanından vesayetle mücadeleyi devam ettirmesini, çözüm sürecine sahip çıkmasını istiyoruz. Dünya mazlumlarına öncülük etmesini, insan onuru, insan onuruna yakışır iş ve ücret konusunda çaba sarf etmesini bekliyoruz” dedi.

Seçilecek cumhurbaşkanı öncelikle zalime karşı konuşma dilini bilmeli

Seçilecek cumhurbaşkanının tavrına da değinen Coşkun, “Cumhurbaşkanın vatandaşların yeni anayasa talebini karşılamada önderlik yapmasını istiyoruz. Elbette cumhurbaşkanlarımız 10-20 dil bilsin ama zulüm karşısında zalime ses çıkarma dilini bilsin yeter. Yoksa bildiği dillerin çokluğu Sisi’ye alkışa, Esed’e şakşakçılığa dönüyorsa, Türkiye’de Ergenekoncular ya da başka Balyoz plancıları gibi darbecileri alkışlayacak hale gelecekse dil bilmesinin anlamı yok. Lisan biliyor olsa bile haksızlık karşısında gerekli sesi çıkarmıyorsa, biz onu dilsiz ilan edeceğiz.” diye konuştu.

Coşkun,  Halkın dertleriyle dertlenen, halkın acılarını paylaşan ,vesayete karşı mücadele eden ve çözüm sürecini destekleyip devam ettirecek olan bir Cumhurbaşkanı istediklerini belirtti. (Sedat Kuşulay-İLKHA)

                                                                                                

Bu haberler de ilginizi çekebilir