• DOLAR 32.449
  • EURO 34.759
  • ALTIN 2438.03
  • ...
`Kardeşlik bağlarımızı güçlendirelim`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL – İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Bingöl İl Temsilcisi Muhittin Gili, bu yıl Ramazan yardımları kapsamında dünyada 91 ülke ve Türkiye’de ise 78 il ve ilçe merkezinde faaliyette bulunacağını söyledi.

Gilli, “İHH İnsani Yardım Vakfı geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu Ramazan ayında da dünyanın birçok ülkesinde yardım faaliyetleri gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Türkiye’de dâhil olmak üzere 94 ülkede, Türkiye’de ise 78 İl’de faaliyet gösterecek olan vakfımız, doğal afet ve yoksullukla mücadele eden bölgeler için ise özel çalışmalar yapacak. Ramazan ayı içerisinde uzun yolculuklar yapacak olan İHH ekipleri, ulaştıkları bölgelerde yardıma muhtaç insanların, muhacirlerin, yetim ailelerinin kapılarını çalacak, Ramazan bereketini uzak iklimlere taşıyacak. Binlerce kilometre ötedeki kardeşine yardımda bulunarak kardeşlik bağlarını güçlendirmek isteyen İHH bağışçıları ise sadaka, fitre ve zekâtlarını İHH aracılığıyla diledikleri bölgeye ulaştırabilmenin huzurunu yaşayabilecek.” dedi.

Yapılan her faaliyete hayırseverlerin ortak olabileceğini ifade eden Gili, “Türkiyeli yardımseverlerin zekât, sadaka, fitre ve bağışlarını savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden birebir elden ulaştırıyoruz. Siz de zekât ve sadakalarınızı İHH aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilirsiniz. Kumanya paketi içeriği: Buğday unu, çay, zeytin, sıvı yağ, salça, tuz, reçel, toz şeker, kırmızı ve yeşil mercimek, nohut, bulgur, pirinç, makarna çeşitleri ve helva. Bir kumanya paketi 75 TL’dir. Türkiye’de 28 ilde gezici aşevi ile iftar programları gerçekleştirirken 78 il ve ilçe merkezinde kumanya dağıtımları yapacağız. Siz de gezici aşevimizle düzenleyeceğimiz bir iftarın tamamını üstlenebilir ya da bir veya birden fazla kişinin iftar bedelini karşılayabilirsiniz. Aşevimizle 1.000 kişilik bir iftar programı 7.500 TL`dir. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’de ve dünyada yetimlere ve ailelerine destek olunacak, yetim iftarları düzenlenecek, yetimlere eğitim ve kırtasiye yardımları yapılacak, bayramlık giysiler hediye edilecek, ihtiyaç tespit edilen durumlarda yetimler için nakdi yardımlarda bulunulacaktır. Siz de dilediğiniz sayıda yetime bayramlık hediye edebilirsiniz. Bir çocuğun bayramlık giysi bedeli 80 TL’dir. Bir ‘Ramazan Çocuk Paketi’ 30 TL’dir. Kitap, şeker, çikolata, bisküvi, diş macunu, havlu, sabun ve benzeri 18 üründen oluşan “Ramazan Çocuk Paketi”yle yüzlerce çocuğun yüzünü güldürebilirsiniz.” diye konuştu.

Gıda Bankacılığı ile vergi muafiyetinden yararlanılabileceğini belirten Gili, “Kurum ve işletmeler gıda bankacılığı kapsamında vakfımıza bağış yapabilir ve yaptıkları bu yardımları gider olarak vergiden düşebilirler. Kurum ve işletmelerin gıda, temizlik, giyecek ve yakacak maddesi yardımları gıda bankacılığı kapsamında değerlendirilebilir. Yapacağınız yardımların bu kapsamda değerlendirilebilmesi için bağışların faturalandırılması, sevk irsaliyesi ve faturanın İHH adına düzenlenmesi gerekir. Gıda bankacılığı hakkında detaylı bilgi için gıda bankacılığı sayfamızı ziyaret edebilir veya 0 212 631 21 21 telefon numarasını arayabilirsiniz.” şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir