• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Van Valiliği : 'Siz eşkıya mısınız?'  sözleri gerçek dışıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada Vali Nezih Doğan’ın İŞ-KUR’lulara “Siz eşkıya mısınız?” söylemediğini ve bu haberde geçen başlığın gerçek dışı ve mesnetsiz olduğu belirtildi.

Valilik açıklamasında Vali Doğan'ın İŞ-KUR’lularla 16 Haziran’da görüştü ve ayrıca görüşmede ilgililere geçimlerini temin etmek üzere iş bulmaları tavsiye edildiği, ancak hiçbir şekilde “Siz eşkıya mısınız?” sözünün kullanılmadığı ifadelerine yer verildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, “Bir günlük gazetenin 02 Temmuz 2014 tarihli nüshasında, Maşallah Türkan’ın açıklamalarına atfen ‘İŞ-KUR’lular İsyan Ediyor’  başlıklı haberde, Sayın Valimizin kendisini ziyaret eden İş-Kur bünyesinde çalıştırılan işçilere ‘Siz eşkıya mısınız?’ dediği iddia edilmektedir. Esasen bu gerçek dışı iddiaya ilişkin olarak, kamuoyunun gerçekleri öğrenme hakkı bağlamında konunun açıklığa kavuşturulması için aşağıdaki açıklamalar yapılmıştır. Van Toplum Yararına Çalışma Derneği yetkilisi sıfatıyla Valiliğimizi ziyaret etmek isteyen kişiler,16 Haziran 2014 Pazartesi günü sabah saatlerinde randevu talep etmişler, kendilerine aynı gün saat 17.30’da randevu verilmiştir. İl Emniyet Müdürünün de hazır bulunduğu görüşmede Valiliğimiz ilgilileri dinlemiş, onların taleplerinin muhatap yetkililere bugüne kadar iletildiği ve bundan sonra da iletilmesi için üzerine düşen sorumluluğu yerine getireceği ifade edilmiştir.” Denildi.

Açıklamanın devamında, “Ayrıca görüşmede ilgililere geçimlerini temin etmek üzere iş bulmaları tavsiye edilmiş, ancak hiçbir şekilde “Siz eşkıya mısınız?” sözü kullanılmamıştır. Bu sözün kullanılmadığının işareti, aynı haberde geçen ve yine aynı kişinin “ izi mütevazı biçimde karşılayan Vali Doğan…” ifadelerinde zaten bulunmaktadır. Çalışma ve emeğin değerine inanan bir kişi olarak, misafirlerimize ‘çalışmak’ ve ‘alın teri’nin değeri ifade edilmiştir. Dolayısıyla, yukarıda bahse konu olan iddia; gerçek dışı ve mesnetsizdir.” İfadelerine yer verildi. (Hacı Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir