• DOLAR 32.602
  • EURO 34.777
  • ALTIN 2496.495
  • ...
Cizre'de Ramazan bereketi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Cizre'de Ramazanla birlikte çarşı pazarda gözle görülür hareketlilik yaşanıyor. Ramazan'da tatlı, çiğköfte, limonata ve pide ekmeği vatandaşların en çok tercih ettiği ürünlerin başında gelirken yaşanan hareketlilikten esnaf, gayet memnun.

 Lozine tatlısı iftar sofralarında en çok tercih edilenler arasında

Türkiye’nin en sıcak yerlerinden bir tanesi olan Cizre’de, vatandaşlar 53-54-55 derece sıcaklık altında oruç tutuyor. Cizreliler, iftar sofralarından eksik etmediği Lozine tatlısının yanı sıra çiğköfte, limonata ve tatlıyı da sofrada bulunduruyor.

İftara yakın zamanda iftar sofralarını her çeşit yemekten dolduran Cizreli vatandaşlar, en çok bölgeye has ve özel olan ‘Lozine’ diye tabir edilen tatlıyı tercih ediyor. Lozine tatlısı Cizrelilerin iftarda en çok tükettiği ve her akşam sofrada bulundurduğu bir tatlı çeşidi olarak biliniyor.

İrmik, şeker ve çeşitli malzemelerden yapılan Lozine, irmik tatlısına ne kadar benzese de onun gibi olmadığını söyleyen Cizreli vatandaşlar, bu tatlının yıllardan beri var olduğunu ve her Ramazan ayında çokça tüketildiğini ifade ediyorlar.

Öte yandan, iftara saatler kala küçük çocuklar evlerde yapılan limonataları pet şişelere koyup kaldırımlarda satıyor. (Abit Dündar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir