• DOLAR 32.442
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2443.223
  • ...
Ankara-İstanbul YHT Açılış Tarihi Açıklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattını 11 Temmuz`da açmayı planladıklarını bildirdi.

Bakan Elvan, yaptığı açıklamada, vatandaşların heyecanla açılışını beklediği Ankara-İstanbul YHT hattında tüm çalışmaların adeta kılı kırk yararak büyük bir özenle yapıldığını anlattı. Bu kapsamda hatta, tüm test sürüşlerinin başarıyla tamamlandığını belirten Bakan Elvan, "Ankara-İstanbul YHT hattının açılışı önünde herhangi bir engel kalmadı, hattı bu ayın 11`i gibi hizmete açmayı planlıyoruz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın programına göre açılış tarihinde 1-2 gün sapma olabileceği belirtildi.

İstanbul`dan Ankara`ya 3,5 saatte gidecek

Toplam 533 kilometrelik Ankara-İstanbul YHT hattının 245 kilometrelik Ankara-Eskişehir bölümü 2009`da hizmete açılmıştı. Hattın tamamen hizmete girdikten sonra iki şehir arasındaki seyahat süresi 3,5 saate düşecek.

Ankara-İstanbul YHT hattında ilk etapta Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Pamukova, Sapanca, İzmit, Gebze ve Pendik olmak üzere toplam 9 durak bulunacak.

İlk aşamada son durağın Pendik olacağı hat Söğütlüçeşme istasyonuna kadar uzatılacak. Ankara-İstanbul YHT hattı, 2015`te Marmaray`a bağlanacak ve Halkalı`ya kadar ulaşacak. Günlük 16 sefer düzenlenecek. Marmaray`a bağlandıktan sonra her 15 dakika ya da yarım saatte bir sefer gerçekleştirilecek.

Ankara ile İstanbul YHT hattının hizmete girmesiyle yolcu taşımacılığında yüzde 10 olan demiryolu payının yüzde 78`e çıkması öngörülüyor. Ankara-İstanbul YHT hattında günde yaklaşık 50 bin, yılda 17 milyon yolcuya hizmet verilmesi hedefleniyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir