• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Elektrikleri var ama faydalanmıyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Karlıova'ya 35 kilometre uzaklıkta bulunan Bağlıisa köyü Ulukapı mezrasında yaşayan on aileye ait evlere yaklaşık 8 yıldır düzenli elektrik verilemiyor.

Ulukapı mezrasında yaşayan Uzar ailelerine ait evlerde yaşayan aileler, elektrikleri olduğu halde faydalanmadıklarını ve 8 yıl boyunca düşük voltajla idare ettiklerini ve elektrik ihtiyaçlarını ilkel yollarla karşıladıkları için mağdur olduklarını söyledi.

Güneş enerjisi ile elektrik ihtiyaçlarını karşılayan ailelerden Menduh Uzar, "Yaklaşık 8 yıldır evlerimize elektrik verilemiyor. Bölgenin elektrik ihtiyacını karşılayan Aksa Enerji şirketine onlarca defa dilekçelerle ve sözlü olarak başvurmamıza rağmen sorunumuz giderilmedi. Biz 10 aile olarak evlerimiz köy dışında yapıldığı için elektrik şirketi bizlere elektrik vermek için nizami şartlara uygun hareket etmemiştir. Bizim ne bir trafomuz vardır ne de elektrik direklerimiz şartlara uygun dikilmiştir. Bu yüzden elektriklerimiz ampullerimizi bile çalıştırmıyor. Evlerimize aldığımız birçok elektronik cihazlarımız düşük elektrikten dolayı yandı. Biz de çareyi güneş enerjisinden elektrik üretmekte bulduk. Elektrik ihtiyacımızı güneş enerjisinden sağlıyoruz fakat güneşli olmayan günlerde elektrik temin edemiyoruz. Başbakanımıza seslenmek istiyoruz, bizlere bir çare bulsun günümüz çağında bu şartlarda elektriksiz olmak bu ülkenin ayıbıdır.” diyerek yetkililerden yardım beklediklerini ifade etti.

Ulukapı sakinleri düşük elektrikten dolayı beyaz eşyalarının yandığı ve mutfak malzemelerini muhafaza edecek bir yerleri olmadığı için yetkililerin bir an önce seslerini duymalarını istedi.

Öte yandan bazı evlere ise hiç elektrik gitmediği için Ulukapı sakinlerinin, kendi imkanlarıyla evlerinde bulunan prizden kablo çekerek yerin altında elektriği hiç olmayan evlere götürdüğü gözlemlendi.   (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir