• DOLAR 32.488
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2441.481
  • ...
"DEDAŞ'a geri adım attırmak istiyorlar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR   - Son günlerde Diyarbakır başta olmak üzere DEDAŞ'ın hizmet alanı içerisine giren bir çok noktada tepkilerin odağı haline gelen Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş adına bir açıklama yapan DEDAŞ Basın Müdürü Atilla Korkmaz, DEDAŞ'ın uygulamalarında haklı olduğunu ve çiftçilerin sergiledikleri tavırlar ile DEDAŞ'a geri adım attırmak istediğini söyledi.

"Destekleme primleri ancak borçları ödendikten sonra kendilerine ödenecektir"

Tarımsal sulamadan dolayı elektrik borcu olan çiftçilerle ilgili Bakanlar Kurulu'nun almış olduğu bir karar olduğunu söyleyen Korkmaz, " Bakanlar Kurulunun kararıyla, borcu olan çiftçilerin destek primlerine el konulmuş durumda. Destekleme primleri ancak borçları ödendikten sonra kendilerine ödenecektir." ifadelerini kullandı.  

"Kullanılan bu elektriğin yüzde 90'nı kaçak olarak kullanılıyor"

Türkiye genelinde tarımsal sulamada kullanılan elektriğin yarısının güneydoğu illerinde kullanıldığını söyleyen Korkmaz, "DEDAŞ bölgesi olarak bilinen Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin başta olmak üzere Batman, Siirt ve Şırnak dahil bu altı ilde, Türkiye’de tarımda kullanılan toplam elektriğin yarısı bu illerde kullanılıyor. Kullanılan bu elektriğin yüzde 90'nı kaçak olarak kullanılıyor." ifadelerini kullandı.

"Çiftçi bu tarz eylemlerle DEDAŞ’a geri adım attırmaya çalışıyor"

Çiftçilerle DEDAŞ’ın arasında hiç bir sorunun olmadığını iddia eden Korkmaz,  DEDAŞ’ın, kullanılan elektriğin parasını istediğini ve özelleşme sonrası ticaret yapan bir kurum olarak bunu istemenin de en doğal hakkı olduğunu söyledi.

Korkmaz, "DEDAŞ  özel bir kuruluş. Devletten parasını peşin ödeyerek satın aldığı elektriği satıyor ve  parasını elektriği kullananlardan talep ettiği gibi  doğal olarak çiftçiden de talep ediyor. Hatta tümünü de istemiyor. Çiftçi bu tarz eylemlerle DEDAŞ’a geri adım attırmaya çalışıyor. " ifadelerini kullandı.

Bakanlar kurulu tarafından elektrik borcu olan çiftçilerin destek primlerine el konulması yönünde karar alındığını hatırlatan Korkmaz,  "Bu kararı veren Bakanlar Kurulu. Biz de DEDAŞ olarak da yapılan itirazları değerlendirmeye alıyoruz." dedi.  (Hamza Adiyaman  - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir