• DOLAR 32.505
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2441.215
  • ...
Çiftçiler DEDAŞ`ı bastı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakırlı çiftçiler, Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) Müdürlüğünü bastı. Son zamanlarda yaşanan elektrik kesintileri ve DEDAŞ’ın çiftçilere karşı uyguladığı politikalar sebebiyle DEDAŞ Diyarbakır İl Müdürlüğünü basan çiftçiler, müdürlük binasının camlarını kırdı.

DEDAŞ Müdürü ile görüşmek için müdürlük binasına giden çiftçiler, söz konusu görüşmeden olumlu sonuç alamayınca müdürlük binasının camlarını kırmaya başladı. Daha sonra olaya müdahale eden şirket elemanları ve polisler ile çiftçiler arasında kısa süreli arbede yaşandı.

DEDAŞ İl Müdürlüğünden çıkan çiftçiler, daha sonra Kayapınar İlçe Emniyet Müdürlüğü Şehit Alişan Erol Polis Merkez Amirliğine doğru yürüdü. Yürüyüş sırasında polisin müdahalesine tepki gösteren çiftçilerin ellerini başlarına bağlayarak yürümesi dikkat çekti.

Yaşanan olaylarla ilgili konuşan çiftçi Mehmet İlhan Doğan “Buraya mahkeme tarafından alınan kararının uygulanması için geldik. Vali güçlerini üzerimize gönderdi.  Şirket elemanları da bize gaz sıkarak müdürlük binasının dışına çıkardı.“ ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir