• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
TOKİ'lere kömür alımı Van'dan yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Son dönemde TOKİ konutları ile ilgili olarak gündemde yerini alan kömür alımlarına ilişkin yüklenici firma olan Boğaziçi A.Ş.Genel Müdürü Ali İhsan Kartal ile Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman, Kömürcüler Kooperatifi Başkanı Cevdet Arvas, Kooperatif Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Seyhan, Naki Deniz; Cemil Aka, Şaban Caniş ve TOKİ Sakinlerini temsilen Doğan Çelik sorunu İstanbul’da masaya yatırdı.

Görüşmede özellikle kömür alımlarının yerel firmalardan gerçekleşmesi ve kalorisi yüksek kömürlerin tercih edilmesi konuları gündeme geldi.

Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman, ilimizde son dönemlerde yaşanan ekonomik daralma ile birlikte Kömürcülük sektöründe faaliyet gösteren firmaların ekonomik kriz yaşadığını ve bu krizin aşılması için yerelden mal alımlarının gerçekleşmesinin büyük önem taşıdığını ifade etti.

 Karaman, düşük kalorili kömür alımlarının ilimizde hava kirliliğini had safhaya taşıdığını belirterek, “Nüfus sayısı bakımından daha az olmasına rağmen, doğalgaz unsuru bir tarafa bırakıldığında, Van’da genellikle kış aylarında had safhaya ulaşan bu kirliliğin tek nedeni kalorisi düşük kömürdür.” Dedi.

Kömürcüler Kooperatifi Başkanı Cevdet Arvas ise, “Doğalgazın ilimize gelmesi ile birlikte sektör ciddi bir yara aldı. Bununla birlikte büyük bir kitleye hitap eden TOKİ’lerin kömür ihtiyacının dışarıdan karşılanması sorunların büyümesine neden oldu. Sektörün krize direnebilmesi için kömür alımı mutlak suretle Van’daki yerel firmalardan gerçekleşmeli ve sabit bir ödeme planı çıkartılarak, uygun ihale şartları sağlanarak yerel firmaların da bu ihalelere girmeleri sağlanmalıdır.” İfadelerine yer verdi.

Boğaziçi A.Ş. Genel Müdürü İhsan Aydın Kartal ise, dile getirilen sorunların çözümü noktasında gerekli çalışmaları yapacaklarını belirterek, ihale şartlarının minimize edileceğini ve yerel firmaların söz konusu ihaleye katılımlarının sağlanacağı, ayrıca bu yıl ki alımlarda kalorisi düşük kömürlerin hiçbir şekilde tercih edilmeyeceğini ifade etti. (Cihad Coşar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir