• DOLAR 32.582
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2461.376
  • ...
Çocuğu Kaçırılan Baba Oturma Eylemine Katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan ailelerin dramı bitmek bilmiyor. Çocuğu PKK tarafından dağa kaçırılan Cizreli Yusuf Binzet, Dağkapı Şeyh Said Meydanı’nda oturma eylemi yapan ailelere destek verdi.

17 yaşındaki oğlu Serdar Binzet’in PKK tarafından dağa kaçırıldığını belirten Binzet, oturma eylemine destek vermek amacıyla Diyarbakır’a geldiğini söyledi.

“Oğlum PKK tarafından dağa götürüldü”

Cizre’de kaçırılan oğlu için her türlü arama çalışmalarını başlattıklarını ancak herhangi bir olumlu sonuç alamadıklarını kaydeden Binzet, “Oğlum 17 gün önce PKK tarafından dağa götürüldü. Oğlumun kaçırılmasıyla ilgili Cizre Çarşı Karakoluna müracaat ettik. BDP’ye giderek, ‘Çocuğumuz sizin elinizdedir. Bize yardımcı olun. Çocuğumuzu bize getirin.’ dedik. Onlar da ‘Birkaç gün sabret, size yardımcı oluruz. Sizinle beraber Cizre’den çocuğunuzu takip ederiz.’ dediler. Ancak daha sonra bize herhangi bir bilgi gelmedi.” dedi.

Son çare olarak Diyarbakır’da devam eden oturma eylemine katıldıklarını aktaran Binzet, oğlu geri gelinceye kadar eyleme devam edeceğini söyledi.

Cizre’de iki yılda 400’den fazla çocuk kayboldu

Son iki yılda Cizre’de yüzlerce çocuğun kaybolduğunu hatırlatan Binzet, “Cizre’de son iki yılda belki 400’den fazla çocuk kaçırıldı. Kimse buna ses çıkarmıyor. Eğer Cizre’de de birkaç aile, buradaki aileler gibi oturma eylemi yapsaydı durum böyle olmazdı.” İfadelerini kullandı. (Ali Adiyaman/Yakup Moğulgani – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir