• DOLAR 32.562
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2449.204
  • ...
Köşk için ilk oylar 26 Temmuz'da kullanılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), yurt dışındaki seçmenin oy kullanmasına ilişkin ilke ve esasları belirleyen kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, Gümrük kapılarında oy verme işlemi ilk tur için 26 Temmuz - 10 Ağustos, ikinci tur için 17 Ağustos - 24 Ağustos'ta gerçekleştirilecek.

Gümrük kapılarında birinci oylamada oy verme işlemi 26 Temmuz Cumartesi günü YSK'nın o çevre için belirleyeceği saatte başlayacak, 10 Ağustos Pazar günü YSK'nın yine o çevre için belirleyeceği saatte bitecek. Seçimin ikinci oylamaya kalması halinde ise 17 Ağustos Pazar günü o seçim çevresi için belirlenecek saatte başlayacak, 24 Ağustos Pazar günü sona erecek.

Yurt dışındaki seçmenler, "Gürbulak Karayolu, Türkgözü Karayolu, Sarp Karayolu, Kapıkule Karayolu, İpsala Karayolu, Hamzabeyli Karayolu, Pazarkule Karayolu, Esendere Karayolu, Dilucu Karayolu, Dereköy Karayolu, Habur Karayolu, Kapıköy Karayolu, Şakirpaşa Havalimanı, Esenboğa Havalimanı, Antalya Havalimanı, Eskişehir Havalimanı, Elazığ Havalimanı, Gaziantep Havalimanı, Hatay Havalimanı, Atatürk Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı, Adnan Menderes Havalimanı, Erkilet Havalimanı, Konya Askeri Havalimanı, Dalaman Havalimanı, Bodrum-Milas Havalimanı, Samsun Havalimanı, Trabzon Havalimanı, Zonguldak Havalimanı, Kaş Limanı, Kuşadası Limanı, Ayvalık Limanı, İskenderun Limanı, Karaköy Limanı, İzmir Limanı, Aliağa Limanı, Çeşme Limanı, Derince Limanı, Mersin Limanı, Taşucu Limanı, Fethiye Limanı, Marmaris Limanı, Bodrum Limanı ve Samsun Limanı" gümrük kapılarında oy kullanabilecek.

YSK bu çerçevede, 21 Temmuz Pazartesi gününe kadar geçici gümrük kapısı seçim kurulları oluşturulacak. Gümrük kapılarında oy verme işlemlerinin başlayacağı 26 Temmuz Cumartesi gününden sonra tahmin edilenden fazla sayıda oy kullanıldığı saptandığı takdirde, YSK geçici gümrük kapısı seçim kurulu sayısını arttırabilecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir