• DOLAR 32.563
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2446.624
  • ...
Diyarbakırlılardan teravih namazına rağbet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Peygamberler ve sahabeler şehrinde yaşayan Diyarbakırlılar, Ramazan ayına has bir ibadet olan ve yatsı namazlarından sonra kılınan teravih namazlarına ilgi duyuyor.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da insanların teravih namazlarına rağbet ettiğini belirten Diyarbakır Ulu Camii imamı Osman Yağmur, teravih namazlarına gösterilen ilginin diğer vakit namazlarına da gösterilmesi gerektiğini kaydetti.

“İnsanlara bu ibadetin ehemmiyetini anlatmak gerekir”

Teravih namazının Peygamberimizin sünneti olduğunu hatırlatan Yağmur, “Teravih namazı, dört halife dönemi ve sonraki sahabe döneminden günümüze kadar gelen ve sahih sünnette sabit olan bir ibadettir. Bu ibadeti ihya ettiğimiz gibi insanlarımıza da bu ibadetin ehemmiyeti üzerine tavsiyelerde bulunmamız gerekir. Bu sene de teravih namazlarına rağbet vardır. İnsanlarımız, teravih namazlarına akın ettikleri gibi diğer vakit namazlarına da akın etmiş olsalardı memleketimizde sorun kalmayacaktı.” dedi.

“Teravih namazlarına gelen çocukları cami ortamına alıştırmalıyız”

Teravih namazlarında ve diğer vakit namazlarında camiye gelen çocukların rencide edilmemesi ve camiden kovulmaması gerektiğini de ifade eden Yağmur, “Çocuklar, teravih namazları ile diğer namazlarda camiye gelip oyun oynayabilir ve yaramazlık yapabilirler. Önemli olan çocukların camiye gelmesidir. Çocuklar oyun oynarken edep dairesinde ve gönüllerini kırmadan onlara camii adabını öğretmek gerekir. Çocukları camiden nefret ettirme ve camiden kaçırma yerine onları camii ortamına alıştırmanın yollarını aramalıyız.” şeklinde konuştu. (Ali Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir