• DOLAR 32.274
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2456.48
  • ...
İftarın vazgeçilmezi çiğ köfte tezgâhlardaki yerini aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN -  Ramazanın başlamasıyla birlikte çarşı merkezinin birçok yerine ve özellikle Van’ın en işlek güzergâhı olan Cumhuriyet Caddesi ve Beşyol mevkinde onlarca çiğ köfteci tezgah açtı.



Çiğ köfteye yoğun ilginin gösterilmesi satıcıların yüzünü güldürüyor. Özellikle çiğ köfte satılan yerlerde iftara az bir süre kalması ile vatandaşlar uzun kuyrukta beklemek zorunda kalıyor. Van’ın değişik yerlerinde seyyar çiğ köftecilik yapan vatandaşlar, Ramazan’da çiğ köftenin sofralarda farklı bir yeri olduğunu belirttiler.

Seyyar çiğ köftecilik yapan Yakup Koç, “On bir ayın sultanı olan Ramazan ayının gelmesiyle birlikte çiğ köfte yapmaya başladık. Halkımızı büyük ilgi gösteriyor. Çiğ köfte özellikle Van halkının vazgeçilmezlerindendir. Her yıl olduğu gibi bu yılda çiğ köfte tezgahımızı açtık.” İfadelerini kullandı.

Mehmet Bayram isimli çiğköfteci ise, “Herkesin malumu Ramazan ayı bereket ayıdır. Biz de her yıl olduğu gibi çöğ köfte tezgahımızı açtık, İnşallah hayırlı olur. Van halkı çiğ köfteyi çok seviyor. Çiğ köfte Van’da çok seviliyor. Çiğ köftenin satılması için çok iyi yapılması gerekiyor. Çiğ köftenin taze olması lazım, çiğ köftenin taze oluşunu ise elinize aldığınız zaman hafif yapış yapış ise tazedir.” diye konuştu. (Hacı Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir