• DOLAR 32.496
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2441.919
  • ...
"Mahallemizde park yapılmasını istiyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Bingöl’ün Yenişehir Mahallesi’nde bulunan ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait olan 4 bin 693 metre karelik arsa üzerine yapılması planlanan öğrenci yurdunun yapımının durdurulması amacıyla kurumları ziyaret eden Yenişehir Mahalle Muhtarı Turhan Çağlayan ve Yeşilyurt Mahalle Muhtarı Murat Önver Belediye Başkan Vekili Halim Sugü’ye makamında ziyaret etti.

Yenişehir Mahalle Muhtarı Turhan Çağlayan, park yapılması amacıyla mahalle sakinleri tarafından toplanan imzaları Başkan Vekili Halim Sugü’ye teslim etti.

Bingöl Belediyesi olarak vatandaşın taleplerini dikkate aldıklarını belirten Başkan Vekili Sugü, “Daha önce Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait olan Yenişehir Mahallesi’ndeki alanda yurt yapılmak isteniyor. Bahse konu edilen yer, 2013 yılında 49 yıllığına yap, işlet, devret modeliyle Murat Eğitim Kurumları tarafından alınan bir yerdir. Mahallelinin talepleri doğrultusunda o yerin bir hizmete dönüştürülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Belediye olarak bizim yapabileceğimiz şey, vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda hareket edip, ona göre hizmet sunmaktır. Bizler de hizmeti yapmaya hazırız. Mahalle sakinleri ve muhtarları bizden talepleri, Yeşilyurt Mahallesi’nde herhangi bir yeşil alanın olmadığı ve buraya da bir park yapılması  şeklindedir.” diye konuştu.

Yurt yerine park yapılmasını isteyen Yenişehir Mahalle Muhtarı Turhan Çağlayan, “Mahallemizde birçok okul ve kurum var. Mahallemize okul değil, park istiyoruz. 2 Mahallenin ortak kullanım alanı olan bir yer. Mahalleli çocuklar yolda oynuyor. Yerleri yok, bu çocuklar nerede oynasın? Bizim hakkımız yok mu böyle bir hizmete? Çocukların rahat nefes alacağı, ailelerin dinlenebileceği bir alan istiyoruz. Konu hakkında Kalkınma Bakanımız  Cevdet Yılmaz’dan, Bingöl milletvekillerinden, Valimizden ve belediyeden de destek talep ediyoruz” dedi.   (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir