• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
"Kur'an-ı Kerimle buluşma ve Kur'anı Kerimle tanışma ayı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP-İslam âleminin hasretle beklediği Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Ramazan ayının rahmetinden ve bereketinden gereği gibi istifade edilebilmesi için tavsiyelerde bulunan Gaziantep Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği Başkanı ve İmam Hatip Mürşit Cevahir, bu ayda cennet kapılarının açıldığını ve cehennem kapılarını kapandığını hatırlattı.

Ramazan ayının Kur’an ayı olduğunu belirten Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği BaşkanCevahir, “Ramazan ayı öncelikle Kur’an-ı Kerimin indirilmiş olduğu aydır.  Yüce Rabbimiz bakara süresinde Ramazan ayının önemini bizlere bildirmiştir. Ramazan ayı öyle bir aydır ki Kur’an bu ayda insanlara hidayet olarak indirilmiştir. Kur’an hak ve batılın kanıtlayıcısı olarak inmiştir. Kur’an-ı Kerim’in Ramazan ayında indirilmesi Ramazanın Kur’an ayı olduğunu bildirir. Ramazan ayı öyle bir aydır ki insanlara hidayet olarak indirtmiştir. Kur’anı Kerim’in bu ayda inmesi çok önemli bir hadisedir. Yüce Rabbimiz aylar içerisinde ramazan ayını seçmiş ve Kur’an-ı bu ayda bizlere indirmiştir. Allah ‘Biz Kur’an-ı biz ayda indirdik’ demesi bu ayın önemini anlamamız için bu şekilde zikretmiştir. Ramazan Kur’an-ı Kerimle barışma ayıdır. Ramazan Kur’an-ı Kerimle kaynaşma ayıdır. Ramazan Kur’an-ı Kerimle buluşma ayıdır. Ramazan Kur’anı Kerimle tanışma ayıdır. Ramazan Kur’an-ı Kerimle yaşama ayıdır. Ramazan Kur’anı Kerimle amel etme ayıdır.” Dedi

“Oruç ve namaz insanlık tarihi kadar eskidir”

İnsanlığın ibadetlere muhtaç olduğunu ifade eden Cevahir, “ Yine Rabbimiz ‘Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı.’ Diye buyurmuştur. Bu ayda aynı zamanda oruç tutmamızı emretmiştir. Bu ay orucun farz kılındığı ay olmuş oluyor. Oruç bize geçmiş ümmetlere farz kılındığı gibi bizde farz kılınmıştır. Ramazan ayı aynı zamanda oruç ayı olmuş oluyor. Yine dikkat edin sizden her kim o aya ulaşırsa o ayı oruçlu geçirsin. Bazıları derki Kur’an da bir ay oruç var mı? Evet, bakın sizden kim o aya ulaşırsa diyor ayet. Sizden kim bu aya ulaşırsa oruç tutsun demektir. Oruç ve namaz insanlık tarihi kadar eskidir. İnsanlık nasıl ki havaya toprağa muhtaç ise aynı şekilde bu ibadetlere de muhtaçtır.” Şeklinde konuştu.

Yeryüzü ve gökyüzünde Ramazan ayı hazırlıklarının yapıldığına dikkat çeken Cevahir, “Peygamberimiz bu ay bize çok önemli müjdeler vermektedir. Bir hadiste cennetin kapılarının açıldığını, cehennemin kapılarının kapandığını ve şeytanların zincire vurulduğunu bildirir. Bu hadiste şunu anlıyoruz. Bu ay nasıl ki yeryüzünde bir hazırlık yapılmasını emrediyorsa, gökler âleminde de rabbimiz kendisi bir hazırlık yaptırıyor. Cennetin kapılarının açılması demek Cennete ulaştıracak amellerin önünün açılması yani cennete gide yolları kolaylaştırıyor.  Cehennemin kapılarının kapatılması ne demek cehenneme giden yolların zorlaştırılması demektir. Şeytanın zincire vurulması ne demek şeytanın ramazan ayına mahsus insanlar üzerinde ki tesirinin azalması demektir. Bir düşmanınız var. Bu düşmanın gücü bu ayda zayıflıyor. Şeytanın üzerimizde ki tesiri bu ayda azalıyor. Ama! Eğer bu ay şeytanın tesiri altında kalıyorsak o zaman Allah muhafaza tehlikeli durum söz konusudur. Yine Resulullah bu ay bir gün hutbeye çıktığında 3defa âmin diyor. Sahabe şaşırıyor. Sizden kim Ramazan ayına ulaşır da kendini bu ayda affettirmez ise onun burnu yerde sürülsün der. Ramazan bundan dolayı cenneti kazanma ayıdır. Kurtulma ayıdır. Buradan anlıyoruz ki bu ayda ki fırsat ve ecirleri kaybedenlere Peygamberimiz üzüntüsünü bildiriyor.” Diye kaydetti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir