• DOLAR 32.352
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2310.121
  • ...
Tıp Fakültesi öğrencileri mezuniyet sevinci yaşadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi 2013-2014 eğitim-öğretim yılında 6 yılık öğrencilik dönemini başarıyla tamamlayarak hekim olan 42. dönem mezunları için mezuniyet töreni düzenlendi.

Dicle Üniversitesi kongre merkezinde gerçekleştirilen yemin ve mezuniyet töreninde açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Fuat Gürkan,  Tıp Fakültesi olarak 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında mezun ettikleri 89 yeni hekimle tıp camiasına şimdiye kadar toplam 4273 doktor kazandırdıklarını söyledi.

Öğrencilerin 6 yıl boyunca zorlu bir eğitimden geçtiklerini hatırlatan Gürkan, “Bugün birlikte yetiştirdiğimiz genç hekimlerimizi tıp mensubu arasına katmanın ortak onur ve heyecanını yaşamaktayız. Onlar on binlerce öğrenci arasından sıyrılarak üst derecelerden Tıp Fakültesini kazandılar. Daha sonra da 6 yılık yorucu bir tıp eğitiminin ardından bugün doktor olmanın onurunu yaşamaktadırlar. Hepsini gönülden kutluyorum ” şeklinde konuştu.

Dekan Gürkan konuşmasına şöyle devam etti, “Son yıllarda fakültemizde yapılan çalışmalarla gerek tıp eğitiminde ve gerekse sağlık hizmetinde çok önemli mesafeler kat edilmiştir. Bunda da genç ve dinamik kadromuzun rolü büyüktür. Aynı zamanda hastaneye alınan modern ve yeni cihazlarla birlikte hem eğiticilerin, hem de personelin kurum içi ve kurum dışı eğitimlere gönderilmesi, bir aile ortamının sağlanmasıyla, öğrencisi, asistanı,  hocasıyla bugüne gelindi. İyi ve kaliteli bir eğitimi yakaladığımızı düşünüyorum.”

Dönem birincisi Dr. Ömer Çavuş ise yaptığı konuşmada kendilerine destek olan tüm öğretim üyelerine teşekkür etti. Öğretim üyelerinin eğitimleri boyunca verdikleri desteklere minnettar olduğunu ifade eden Çavuş, “Bugün ağır bir öğrenim dönemini tamamlayarak uzmanlık sürecine ve hocalarımızın her tavrından biriktirdiklerimizi toplum sağlığına yönlendirme sahasına gireceğimiz ilk adımı atıyoruz. Tıp Fakültesi mezunu olmanın gururunu taşırken, bu zorlu yolda benimle birlikte yürüyen sevgili arkadaşlarıma, bilgi, beceri ve deneyimlerini bizden esirgemeyen kıymetli hocalarıma, ayrıca her türlü sıkıntıda yanımızda olan dekan hocamıza şükranlarımızı sunuyorum. Bununla birlikte bu yolda yardımlarını esirgemeyen aileme teşekkürü bir borç bilirim.” ifadelerini kullandı.

Törende Doç. Dr. Meki Bilici’nin eşliğinde Hipokrat Yemini eden genç doktorlar, okulu başarıyla bitirmenin mutluluğu ile 6 yıl aynı sınıfta eğitim gördükleri arkadaşlarından ayrılacak olmanın hüznünü aynı anda yaşadılar. (Fatih Gültekin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir